Συναυλία με το Κουιντέτο του Ross Daly «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή»

16.32

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 ώρα 20:30 στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου
Είσοδος δωρεάν

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ο Σύλλογος «Ακαπνίστας», οργανώνει συναυλία με το Κουιντέτο του Ross Daly για τα θύματα του σύγχρονου τρόπου ζωής όπως αυτά τραγικά καταγράφονται στην καθημερινότητά μας.

Επειδή νοιαζόμαστε για τον τόπο μας κι επειδή πιστεύουμε ότι η σκληρή πραγματικότητα του νησιού μας, δεν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο «Κρητικό Πολιτισμό», ενώνουμε τις φωνές μας και συμπράττουμε, με στόχο την ευαισθητοποίηση, τον σεβασμό των συμπολιτών μας και τελικό ζητούμενο την αλλαγή της συμπεριφοράς μας. Επικεντρωνόμαστε σε τέσσερις κινδύνους που ταλανίζουν το νησί μας, οι οποίοι μπορούν, και πρέπει, να περιοριστούν. Τα τροχαία δυστυχήματα. Την υπερκατανάλωση αλκοόλ από παιδιά και εφήβους. Την άσκοπη οπλοχρησία. Το παθητικό κάπνισμα.

Στη συναυλία θα απονεμηθούν και τα βραβεία στις μαντινάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό μαντινάδας τον οποίο οργάνωσε ο Σύλλογος για τα τέσσερα παραπάνω θέματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ross Daly Quintet. Ο Ross Daly, μαζί με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δικές του συνθέσεις που ανήκουν στο είδος «Σύγχρονη Τροπική Μουσική». Οι συνθέσεις αυτές αντανακλούν την πολύχρονη διαδρομή του μέσα στον ευρύτερο χώρο των μουσικών παραδόσεων της Τροπικής Μουσικής που επεκτείνεται γεωγραφικά από την Βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία. Ο Ross Daly είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στην Κρήτη, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο, σε κύκλους σεμιναρίων που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία βιωματικής εκμάθησης των μουσικών παραδόσεων όλου του φάσματος της Τροπικής Μουσικής.

Μαζί με τον Ross Daly θα παίξουν οι μουσικοί: Γιώργος Μανωλάκης στο λαούτο, Κέλυ Θωμά στη λύρα, Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά και Παύλος Σπυρόπουλος στο κοντραμπάσο.

Σύλλογος «Ακαπνίστας». Σκοπός του Συλλόγου είναι: α) η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος, β) η ενημέρωση των μη καπνιζόντων για τα δικαιώματά τους στον καθαρό αέρα, και γ) η δραστηριοποίηση όλων για την, κατά προτεραιότητα, προστασία από το παθητικό κάπνισμα των πλέον ευάλωτων ομάδων (ανήλικοι, αλλεργικοί, καρδιοπαθείς, έγκυες, ασθματικοί κλπ.).

Ο Σύλλογος αποτελεί μετεξέλιξη του Παραρτήματος Χανίων του Συλλόγου «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» το οποίο έχει ήδη στο ενεργητικό του αρκετές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν η συναυλία «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή» που οργανώσαμε στις 3 Ιουλίου 2018 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παραδοσιακής Μουσικής «Ο Χαρίλαος». Πρόσφατα, δρομολόγησε τη δράση «Καπνίζω αλλά σέβομαι» που απευθύνεται στους καπνιστές. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση https://akapnistas.blogspot.com/.