1.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών – Δεν υπάρχει προσωπικό

14.31

Μπορεί φέτος να αυξήθηκαν τα βρέφη και τα νήπια που θα εγγραφούν στους σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ σε σχέση με πέρυσι, καθώς περίπου 850 παιδιά θα βρουν μια θέση και μέσω voucher σε κάποιον σταθμό, ωστόσο αρκετά θα μείνουν εκτός. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη εκτιμά ότι περισσότερα από 1.000 βρέφη και νήπια δε θα τύχουν μιας δωρεάν φοίτησης αφού δε μπόρεσαν να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των γονέων.

Η κα Ζερβουδάκη σημειώνει ότι αν είχαν εγκριθεί θέσεις προσωπικού από το Κράτος θα μπορούσαν περισσότερα παιδιά να φοιτήσουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρεάν, τη στιγμή που έχουν αυξηθεί οι οικογένειες με άνεργα μέλη αλλά και με οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Τέλος οι γονείς έχουν μέχρι την Παρασκευή προθεσμία για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά επιλέγοντας 2 παιδικούς σταθμούς από τη λίστα του ΔΟΚΟΙΠΠ, επισυνάπτοντας το voucher και όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά όπως είναι οι σελίδες από το βιβλιάριο του παιδιού στο οποίο αναφέρονται τα εμβόλια που πρέπει βάση της ηλικίας του να έχει κάνει.

Στα παιδικά τμήματα εγγράφονται τα νήπια που έχουν γεννηθεί από 1/42019 έως 31/03/2020.