1,5 εκατομμύριο ευρώ δεσμεύτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον δρόμο στην Πολυρρήνια Κισάμου

16.53

1:30 το μεσημέρι η κα Μπακογιάννη φτάνει στην Πολυρρήνια για μια συζήτηση εφ όλης της ύλης με τους κατοίκους οι οποίοι της έθεσαν το πάγιο αίτημα τους τη διάνοιξη και αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί από το Καστέλι στο γραφικό χωριό. Η ίδια ανακοίνωσε ότι υπάρχει χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στο υποδομών για το έργο, ενώ παρόντες ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και ο Δήμαρχος Κισάμου.

Ο δρόμος έχει μήκος περίπου 7 χιλιόμετρα και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου υπογράμμισε ότι σε κάποια τμήματα ο δρόμος είναι τόσο στενός που τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα τουριστικά λεωφορεία σταμάτησαν να φέρνουν γκρουπ με επισκέπτες στην Πολυρρήνια.

Καθημερινά δεκάδες τουρίστες επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο ο οποίος δεν έχει αναδειχτεί με την κα Μπακογιάννη να σημειώνει ότι θα απευθυνθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για προγράμματα ανάδειξης του χώρου αλλά και του χωριού.

Τέλος, συζητήθηκε και η παράκαμψη του νέου ΒΟΑΚ στο Καστέλι με την κα Μπακογιάννη να σημειώνει ότι το επόμενο διάστημα θα καταθέσει τον σχεδιασμό του ο μελετητής, θέτοντας παράλληλα τις προτεραιότητες σε έργα στην Κίσαμο.