10 γιατρούς ψάχνει το νοσοκομείο Χανίων για μόνιμες προσλήψεις

14.39

Σε εξέλιξη από τις 12 Αυγούστου είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κάλυψη 10 θέσεων μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο Χανίων. Για ακόμα μία φορά το Υπουργείο Υγείας αναζητά κυρίως παθολόγους και ψυχιάτρους καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο όπως και σε άλλες ειδικότητες όπως αυτήν του ενδοκρινολόγου ή του ογκολόγου που οι ασθενείς είναι χιλιάδες στον νομό.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων σημειώνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν 41 προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό και οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ήταν 36. Δηλαδή ουσιαστικά μόλις 5 γιατροί προστέθηκαν στο δυναμικό του προσωπικού σε διάφορες κλινικές.

Ειδικά για 4 κλινικές, της παθολογικής, ψυχιατρικής, ογκολογικής και πνευμονολογικής αναζητούνται γιατροί από τον Απρίλιο αλλά κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ενδιαφέρον, μιας και όπως είναι γνωστό και στο Υπουργείο γιατροί από άλλες περιφέρειες δε βρίσκουν σπίτι στα Χανιά, ενώ με τον μισθό του πρωτοδιόριστου δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.

Τέλος,  σύμφωνα με τον κ. Μπέα οι άδειες του Αυγούστου δόθηκαν κανονικά στο προσωπικό και δεν ανακλήθηκαν ακόμα και στα τμήματα που υπάρχει πρόβλημα έλλειψης.