11o Dance Days Chania Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού  |  18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου, Χανιά

12.04

11o Dance Days Chania

Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού  |  18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου, Χανιά

 

Παράσταση

Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, «Cinderella’s»

28  Ιουλίου | 21:30 | Προμαχώνας San Salvatore (κεντρική σκηνή)

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/ddc-francesca-foscarini-alexandros-stavropoulos/?lang=el

 

Η ‘υψηλή’ κουλτούρα επιτρέπει τη σχέση της με το παραμυθιακό στοιχείο μόνο μέσα από αυστηρούς κανόνες ή συνδηλώσεις, ευνοώντας έτσι την επίκληση στη λογική αντί για το συναίσθημα ή τον υπό όρους συνδυασμό των δύο. Η διχοτόμηση αυτή, που εξυπηρετεί ή μαρτυρά τους τρόπους διάχυσης της μίας και της άλλης κουλτούρας, ενίοτε τεκμηριώνει την επιθυμητή διαφορά τους. Ευρεία και «λαϊκή» η απήχηση των παραμυθιών, «ελιτίστικη» και λογοκρατούμενη η σχέση των προϊόντων υψηλής κουλτούρας με το κοινό της.

 

Ωστόσο, τα πράγματα δεν αναλύονται μόνο μέσα από αντιθέσεις και δίπολα. Ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, στην πρώτη του χορογραφική απόπειρα, δοκιμάζει τη σύγκλιση δύο φαινομενικά ασύμβατων πεδίων: απο-ενοχοποιώντας τις στερεοτυπικές προσεγγίσεις των ηρωίδων του Disney, φέρνει στη σκηνή οκτώ εκδοχές της Σταχτοπούτας με μια πρόταση που δεν «εκσυγχρονίζει» σχηματικά το παραμύθι, αλλά το απογυμνώνει από την αφήγηση και το τοποθετεί στον χώρο της μουσικής του Steve Reich. Αυτή η παράδοξη μίξη μάς επιτρέπει να «διαβάσουμε» διαφορετικά τα μινιμαλιστικά, επαναληπτικά ρυθμικά μοτίβα του Music for Pieces of Wood. Οι εμπνευσμένες από την ταινία animation Σταχτοπούτα κινήσεις γίνονται χειρονομίες εμφατικές χάρη στο οκταμελές χορευτικό σύνολο ενώ ταυτόχρονα παραμένουν συνεπείς στην αφαιρετική, καθαρή φόρμα του μουσικού κομματιού.

 

Ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος μας προτείνει να σταθούμε στο λεπτό σύνορο που διαχωρίζει τους φαινομενικά αντιδιαμετρικούς κόσμους της μουσικής και της κίνησης, να επιτρέψουμε στο χιούμορ να εισχωρήσει στη μουσική, αναθεωρώντας έτσι και όλη την εμπειρία θέασης-ακρόασης.

 

Χορογραφία-Σύλληψη: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Ερμηνεία: Λαμπρινή Γκόλια, Μαρία Κακολύρη, Ηρώ Κόντη, Δέσποινα Λαγουδάκη, Μαρία Μανουκιάν, Δάφνη Σταθάτου, Στεφανία Σωτηροπούλου, Κατερίνα Χριστοφόρου

Μουσική Σύνθεση / Σχεδιασμός Ήχου: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Κοστούμια: Francesco Infante

Φωτογραφία/ Video: Kατερίνα Γεωργούδη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Δημήτρης Μαμαλούκος

 

TRAILER: https://vimeo.com/486632310

 

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό – 10€ φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων | Για τις 2 παραστάσεις

 

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

 

 

http://dancedays.gr/ |  https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/