15 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορωνοϊό με τον Αγιασμό στα Χανιά

14.13

Με 11 μαθητές σε καραντίνα και 4 εκπαιδευτικούς ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα Χανιά. Από τους 15 οι 7 είναι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης αλλά και της Περιφέρειας, ενώ στην πρωτοβάθμια θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 4 εκπαιδευτικοί δημοτικών και νηπιαγωγείων και 4 μαθητές. Πρόκειται για ένα νήπιο και τρία παιδιά στο ίδιο δημοτικό σχολείο.

Όπως είναι γνωστό τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία φέτος έχουν αλλάξει και ενώ πέρυσι στο σχολείο με τα τρία θετικά κρούσματα, το τμήμα θα έκλεινε, φέτος θα πρέπει να βγει θετικό το μισό τμήμα για να μπουν οι μαθητές σε καραντίνα.

Εκτός από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλάζει και η διαδικασία για τις στενές επαφές. Ενώ πέρυσι ένας συμμαθητής ή εκπαιδευτικός κάποιου που είχε διαγνωστεί θετικός και ήταν στενή επαφή, έμπαινε απ’ ευθείας σε καραντίνα, φέτος θα πρέπει να κάνει δύο επιπλέον σελφ τεστ μέσα σε λίγες μέρες από τη διάγνωση και αν είναι θετικός θα μπαίνει σε καραντίνα.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς πάντως σύμφωνα με τους διευθυντές εκπαίδευσης κύλησε ομαλά, με το αγκάθι των κενών κυρίως στην παράλληλη στήριξη να παραμένει όπου 7 παιδιά εξακολουθούν να μην έχουν νοσηλευτή και περισσότεροι από τους μισούς μαθητές που το χρειάζονται, δηλαδή περίπου 160, καλούνται να βγάλουν τη χρονιά χωρίς τον εκπαιδευτικό της παράλληλης στο πλάι τους.

Συνολικά 40 μαθητές σε όλη την Κρήτη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και 7 καθηγητές σε 27 τμήματα.