16 από τους 400 ιδιώτες γιατρούς είπαν ναι στα ξενοδοχεία για τον covid

17.19

16 γιατροί σε σύνολο 400 που είναι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, δήλωσαν ενδιαφέρον για να πληρώσουν τη θέση του υγειονομικού υπεύθυνου σε ξενοδοχείο. Ο ιατρικός σύλλογος με επιστολή του ενημέρωσε την Ένωση ξενοδόχων για τις ειδικότητες που είναι διαθέσιμες, βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο αριθμός των 16 είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με το πόσες ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν σε όλον τον νομό. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σημειώνει πως το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να παρουσιαστούν περισσότεροι.

Η κα Ορφανουδάκη ξεκαθαρίζει πως ο μισθός του γιατρού πληρώνεται από το ξενοδοχείο, ενώ σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα και κάποιος χρειαστεί παρακολούθηση στο ξενοδοχείο τότε τον πληρώνει ο ασθενής.

Η πρόεδρος τονίζει ότι το τεστ πρέπει να διενεργείται σε πιστοποιημένα μικροβιολογικά εργαστήρια και όχι από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, οι οποίες δεν εμπλέκονται με τα ξενοδοχεία αλλά πραγματοποιούν άλλους ελέγχους.

Τέλος οι γιατροί εργασίας δεν έχουν σχέση με τον υγειονομικό υπεύθυνο του ξενοδοχείου και η κα Ορφανουδάκη ζήτησε από όλους όσοι θα γίνουν συντονιστές να μην αναλάβουν μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων για να γίνεται σωστά η επιτήρηση του covid.