1ο Δημοτικό Ατσιποπούλου: Μετακόμισε στην κουζίνα και παραχώρησε το γραφείο της στους μαθητές

14.46

Μπορεί πρόσφατα οι αρχές του Ρεθύμνου να πανηγύρισαν επειδή χτίστηκαν στο νομό πέντε νέα σχολεία, ωστόσο υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.
 
Διευθύντρια δημοτικού μετακόμισε το γραφείο της στην κουζίνα του ολοήμερου σχολείου, ώστε στην μικρή αυτή αίθουσα να κάνουν το μάθημά τους 14 παιδιά.
 
Τα παιδιά μάλιστα στο παρελθόν είχαν αναγκαστεί να κάνουν μάθημα στο υπόγειο του σχολείου, αλλά ακόμα και στην εκκλησία που βρίσκεται στον αύλειο χώρο.
 
Όλα αυτά συμβαίνουν στο 1ο δημοτικό Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο, στο οποίο βρέθηκε η κάμερα της "Ν.Τ." και οι εικόνες που κατέγραψε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει!

 
Σε μία καμαρούλα μια σταλιά που δεν είναι καλά – καλά ούτε 2Χ2 κάνουν το μάθημά τους 14 ψυχές! Αυτό συμβαίνει στο 1ο δημοτικό σχολείο Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο, στο οποίο φέτος φοιτούν περίπου 200 μαθητές.
 
Τα επιπλέον παιδιά που γράφτηκαν φέτος στο σχολείο έβαλαν σε δίλλημα την διευθύντρια, καθώς άκουσον – άκουσον είχε δύο επιλογές, ή να παραχωρήσει το γραφείο της ή βάλει τα παιδιά στην κουζίνα για να κάνουν μάθημα! Τελικά η Μαρία Ορφανουδάκη μετακόμισε η ίδια στην κουζίνα, αφήνοντας το γραφείο της να μετατραπεί σε σχολική αίθουσα.
 
Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 1 δημοτικό Ατσιποπούλου είναι χρόνιο. Σχεδόν σε κάθε σχολική περίοδο γίνονται προσθήκες αιθουσών, ενώ πολλές φορές στο παρελθόν τα παιδιά είχαν αναγκαστεί να κάνουν μάθημα είτε στο υπόγειο, είτε στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού, είτε ακόμα και μέσα στην εκκλησία που υπάρχει στην σχολική αυλή.
 
Και ενώ οι αρχές υπερηφανεύονται πως έλυσαν το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Ρέθυμνο, οι 200 μαθητές του δημοτικού Ατσιποπούλου, δεν έχουν ούτε ένα αμιφιθέατρο, ούτε καν αίθουσα υπολογιστών. Όσο για το διάλλειμα όταν ανοίγουν οι ουρανοί το χειμώνα, αυτό είναι σωστό μαρτύριο για μαθητές και δασκάλους.
 
Η σχολική κοινότητα του Ατσιποπούλου εκπέμπει "SOS" και καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να σκύψει στο πρόβλημα και να δρομολογήσει άμεσες λύσεις…