2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Γλωσσική Εκπαίδευση κι Έρευνα 

16.39

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Γλωσσική Εκπαίδευση κι Έρευνα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την 3 και 4 Οκτωβρίου 2020 στο συνεδριακό χώρο «Εστία Νέας Σμύρνης» (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη).

Το εν λόγω συνέδριο διοργανώνεται από το εκπαιδευτικό ίδρυμα Applied Language Studies House το οποίο είναι  πιστοποιημένο κέντρο του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ για την παροχή κι εξέταση Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε καθηγητές Αγγλικής και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Εφαρμοσμένων Γλωσσών και Γλωσσολογίας και το επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Languages and Linguistics.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το θέμα το συνεδρίου είναι Νέες προκλήσεις για τον 21ο αιώνα στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας. Οι συμμετέχοντες είναι ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί, ερευνητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι αναμένεται να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στη Γλωσσολογία και τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας. Επιπλέον, δεδομένου ότι θα παρέχονται υπηρεσίες ζωντανής ροής για όσους ζουν στο εξωτερικό, ο αριθμός των παρευρισκομένων αναμένεται να αποτελέσει για μία ακόμη χρονιά διαφήμιση για τη χώρα μας.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τη Γλωσσική Εκπαίδευση κι Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον εντυπωσιακό χώρο της Εστίας Νέας Σμύρνης την 28 και την 29 Σεπτεμβρίου 2019 ήταν ένα μοναδικό συνέδριο-διαφήμιση για τη χώρα μας με 40 εισηγητές από 4 ηπείρους, 15 χώρες και 29 ιδρύματα (https://www.als-edu.com/1st-international-conference -on-lan) των οποίων οι παρουσιάσεις καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μέσω του καναλιού youtube του ιδρύματός μας (https://www.youtube.com/channel/UCBYVCCcBDH34EY3YfdbUYmQ?view_as=subscriber) και δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό του ιδρύματός μας Journal of Applied Languages and Linguistics (Τόμος 3, Τεύχος 2 και Τόμος 3, Τεύχος 3) https://als-edu.wixsite.com/jall.

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Ήδη έχουμε καταφέρει να κάνουμε το Διεθνές Συνέδριο για τη Γλωσσική Εκπαίδευση κι Έρευνα μια ακαδημαϊκή πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, έργων και επιστημονική έρευνα μεταξύ φιλοδοξούντων ακαδημαϊκών, γνωστών ερευνητών, καθηγητών με την υποβολή και παρουσίαση των υψηλής ποιότητας εισηγήσεών τους.

Οι κύριοι εισηγητές είναι κορυφαίοι Γλωσσολόγοι παγκόσμιας απήχησης:

Ο καθηγητής David Crystal, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Bangor, στο Ηνωμένο Βασίλειο και ιδρυτής του διεθνούς οργανισμού IATEFL που αριθμεί πάνω από 20000 μέλη.

Ο καθηγητής Douglas Biber, καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνας. Πρώτη φορά θα παρουσιάσει τα ευρήματα έρευνάς του στην Ελλάδα.

Η Δρ. Ελένη Αγαθοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στη Σχολή Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εκ της οργανωτικής επιτροπής,

Δρ Πασχάλης Χλιάρας FHEA

  • Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του LERC2020
  • Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Εφαρμοσμένων Γλωσσών και Γλωσσολογίας
  • Καθηγ. Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένου Βασιλείου
  • Καθηγ. Μεταπτυχιακού “Cambridge Delta” του Πανεπιστημίου του Cambridge, Ηνωμένου Βασιλείου