2 συλλήψεις για κλοπές στο Ηράκλειο

11.35

Σε 2 συλλήψεις για κλοπές σε διαφορετικά συμβάντα, προχώρησαν χτες οι Αστυνομικές αρχές Ηρακλείου. Δείτε τα δύο δελτία Τύπου της Γ.Α.Δ.Περιφέρειας Κρήτης:

 
Συνελήφθησαν, τρεις (3) ημεδαπές, κατηγορούμενες για απόπειρα κλοπής, στο Ηράκλειο
 
 
 
Συνελήφθησαν, σήμερα (08.07.2015) τo μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 41χρονη και δύο 25χρονες ημεδαπές, οι οποίες κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής.
 
Ειδικότερα, σήμερα (08.07.2015) το μεσημέρι, οι τρεις ημεδαπές αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο πολυκατοικίας, εισήλθαν εντός αυτής, έγιναν όμως αντιληπτές από περίοικους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Ειδοποιηθέντες αστυνομικοί αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τις δυο 25χρονες και την 41χρονη.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 
Εξιχνιάστηκαν, παράλληλα και τρεις υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν, στο Ηράκλειο.
Δειτε εδώ τα Δελτία Τύπου:
 
Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή
Αφαίρεσε, μεταξύ άλλων διάφορα αντικείμενα χαλκού από κολυμβητήριο και κοιμητήρια
 
Συνελήφθη, χθες (08.07.2015) το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 25χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκε σε κολυμβητήριο στο Ηράκλειο. Επιπλέον, εξιχνιάστηκε ακόμη μια υπόθεση κλοπής στο κολυμβητήριο και δύο (2) κλοπές που διαπράχθηκαν σε κοιμητήρια του Ηρακλείου. 
 
Ειδικότερα, χθες (08.07.2015) το πρωί ο 25χρονος αφού απέσπασε μηχανισμούς αλουμινίου στη συνέχεια προσπάθησε να αφαιρέσει είδη αλουμινίου ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.
 
Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 25χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 30.06.2015 έως και την 07.07.2015, είχε διαπράξει ακόμη μια κλοπή στο ανωτέρω κολυμβητήριο αφαιρώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα χαλκού. 
 
Σε έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τμήμα χαλκοσωλήνα τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα. Επιπλέον, στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
 
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 10.06.2015 έως και την 08.07.2015, ο 25χρονος είχε διαπράξει ακόμα δύο κλοπές σε κοιμητήρια του Ηρακλείου, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα χαλκού.
 
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.