27χρονος Αθηναίος ο φορέας της ευλογιάς των πιθήκων στην Κρήτη

15.18

Ένας 27χρονος από την Αθήνα είναι το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Κρήτη. Ο νεαρός ο οποίος παραθέριζε στον Άγιο Νικόλαο ανέβασε κάποια στιγμή πυρετό και παρατήρησε εξανθήματα στο σώμα του. Αυτό τον οδήγησε στο νοσοκομείο της περιοχής όπου εκεί οι γιατροί τον παρέπεμψαν στο ΠΑΓΝΗ. Αφού πάρθηκε δείγμα για ανάλυση στο ιολογικό εργαστήριο του πανεπιστημίου Κρήτης, αυτό απάντησε ότι είναι θετικός στην ευλογιά των πιθήκων.

Ο 27χρονος φέρει ήπια συμπτώματα και νοσηλεύεται σε καραντίνα στο νοσοκομείο ενώ ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την πολιτική προστασία έχουν αναλάβει την ιχνηλάτηση.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είναι γνωστό το αν είχε προηγηθεί ταξίδι του 27χρονου σε περιοχή που έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων ή αν ο ίδιος είχε έρθει σε επαφή με άτομο που έφερε εξανθήματα.

Μέχρι το πρωί, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στη χώρα ανέρχονται στα 48 είναι όλοι άντρες με μέση ηλικία τα 36 έτη. Ο μικρότερος είναι 19 ετών και ο μεγαλύτερος 59. Οι 16 από αυτούς δηλαδή το 33% έχει αναφέρει ότι είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.