3 εκατ. € για τον κόμβο του Πολυτεχνείου Κρήτης

15.35

4 χρόνια έχουν περάσει από τότε που δύο νέα παιδιά 19 και 20 ετών έχασαν τη ζωή του ενώ περπατούσαν με τον σκύλο τους, στο δρόμο του Πολυτεχνείου Κρήτης σε τροχαίο δυστύχημα, από το όχημα διερχόμενου οδηγού. Αν και το Υπουργείο Υποδομών τότε επιθυμούσε να τρέξουν οι μελέτες και οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός κόμβου που θα εξασφάλιζε ασφαλή πρόσβαση στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ακόμα το έργο βρίσκεται στο στάδιο των εγκρίσεων.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, ο Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Την εισήγηση του θέματος στη συνεδρίαση είχε κάνει ο περιφερειακός σύμβουλος Λευτέρης Κοπάσης. Να θυμίσουμε ότι για το έργο υπήρχε δέσμευση από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Καλογερής τονίζει ότι τα πεζοδρόμια και τα φανάρια στην είσοδο του Πολυτεχνείου έλυσαν αρκετά θέματα στην προσβασιμότητα των φοιτητών ενώ σε ότι αφορά στον κόμβο θα έχει χρησιμότητα και όταν λειτουργήσει το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι.