31 κρεβάτια επιπλέον στο νοσοκομείο Χανίων για τις νοσηλείες λόγω κορωνοϊού

14.51

Μέσα σε λίγα λεπτά πλέον γνωρίζουν στο νοσοκομείο Χανίων αν κάποιος είναι θετικός στον κορωνοϊό καθώς το αποτέλεσμα βγαίνει από ένα νέο μηχάνημα στα ΤΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον απελευθερώνονται οι κλίνες ενδιάμεσης νοσηλείας και διατίθενται στους ασθενείς με κορωνοϊό. Η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων από χτες το βράδυ πρόσθεσε 2 κρεβάτια στη ΜΕΘ κοβιντ στον σχεδιασμό της και στην πράξη 31 κρεβάτια στην κλινική κόβιντ 2,

Το πρωί τα στοιχεία έδειχναν 37 ασθενείς στις κλινικές και η καθημερινή αύξηση νοσηλειών οδήγησε στη συγχώνευση της Α’ και Β’ χειρουργικής και τη μεταφορά της ορθοπεδικής στον χώρο της Β’ χειρουργικής . Δηλαδή η ορθοπεδική έγινε η κλινική κόβιντ 2 αυξάνοντας τα κρεβάτια από τα 36 στα 68 και στις δύο κλινικές.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 5 ασθενείς όλοι ανεμβολίαστοι με τη μικρότερη σε ηλικία να είναι 37 ετών. Διασωληνωμένοι είναι επίσης ένας 62χρονος και οι υπόλοιποι ασθενείς είναι 63, 68 και 85 ετών. Σε ότι αφορά στην κλινική οι ηλικίες είναι από 36 έως 47 καθώς και ένας 22χρονος οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα της πνευμονίας.

Συνολο 315.204 πολίτες στην Κρήτη έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Στα Χανιά και τις δύο δόσεις έχουν κάνει 85.068 πολίτες.