32.000 επισκέπτες σε μία εβδομάδα στα Χανιά για το Πάσχα

14.22

Οι Έλληνες επισκέπτες των Χανίων πήγαν κυρίως στο χωριό και οι ξένοι τουρίστες έμειναν στην πόλη. Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα από τα στοιχεία των καταλυμάτων και των ξενοδοχείων, τα οποία αναμένουν περισσότερο κόσμο μετά τις 10 Μαΐου που οι πτήσεις στο Δασκαλογιάννης θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Και φέτος το Πάσχα όμως η κίνηση ήταν αυξημένη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια αφού από τη Μ. Δευτέρα μέχρι χτες ημέρα του Πάσχα έφτασαν στα Χανιά αεροπορικώς περίπου 22.000 επισκέπτες με 153 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες είναι από τη Γερμανία, της Αγγλία και ακολουθούν εκείνοι από Σκανδιναβικές χώρες.

Σε ότι αφορά στα πλοία της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας έφτασαν συνολικά 9.349 άτομα από τη Μ. Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Συνολικά σε μία εβδομάδα οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 32.000 στον νομό κάτι που είναι εμφανές στο κέντρο της πόλης και το Ενετικό Λιμάνι.

Λίγοι είναι εκείνοι πάντως που επέλεξαν τον μήνα Απρίλιο για πρώτη φορά να κάνουν διακοπές στην Κρήτη και στην πλειοψηφία τους είναι επισκέπτες που επιλέγουν πολύ συχνά το νησί για λίγες ή αρκετές μέρες ξεκούρασης.