322 οι νεκροί στην Κρήτη από κορωνοϊό- Κατέληξε σήμερα ένας 51χρονος στα Χανιά

14.57

Δεν τα κατάφερε ο 51χρονος του οποίου η κατάσταση  της υγείας του είχε επιδεινωθεί από τον κορωνοϊό και κατέληξε το πρωί στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για Χανιώτη στρατιωτικό ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος.

Ο θάνατος του 51χρονου ανεβάζει τη λίστα των νεκρών από κορωνοϊό από τις αρχές του χρόνου στους 88 τοποθετώντας βάση των στοιχείων της ΥΠΕ, το νοσοκομείο Χανίων στη δεύτερη θέση μετά το Βενιζέλειο όπου 132 συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό μέσα σε έναν χρόνο. Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 62, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με 21, 7 έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 2 στη Σητεία και 10 στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.  Συνολικά 322 άτομα έχουν φύγει από κοντά μας από επιπλοκές της νόσου στην Κρήτη.

Δεύτερη αιτία θανάτου είναι οι καρδιακές ανακοπές που έφτασαν τις 77 στο νοσοκομείο Χανίων για το 2021. Ακολουθεί η καταπληξία – σοκ που δεν ταξινομείται αλλού με 57 θανάτους. Οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα και των βρόγχων έφτασαν τους 40. Ακόμη, σημειώθηκαν 14 θάνατοι από εγκεφαλικό.

Εν τω μεταξύ, η κατακόρυφη έκρηξη των κρουσμάτων στα Χανιά με μέρες που καταγράφουν τριψήφιο αριθμό, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των νοσηλειών. Σήμερα 30 ασθενείς περιθάλπονται στην κλινική covid και 6 στη ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία το plan B, για την αύξηση των διαθέσιμων κλινών.

Και η παιδιατρική covid φτάνει το όριο της πληρότητας της αφού τα 3 από τα 4 κρεβάτια έχουν μέσα σε λίγα 24ωρα καλυφθεί.

Ο διοικητής Γιώργος Μπέας, τονίζει ότι αν χρειαστεί κάποιο κρεβάτι ασθενείς σε ΜΕΘ θα τεθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε λειτουργία.

Τέλος, προς το παρόν καλά στην υγεία τους είναι και οι δύο ασθενείς στους οποίους χτες χορηγήθηκαν για πρώτη φορά τα δύο από τα διαθέσιμα 30 μονοκλωνικά αντισώματα.