39χρονος εργάτης έπεσε στο κενό από τρύπα που ανοίχτηκε στην ταράτσα για τα μπάζα.

17.44

Τραγική κατάληξη είχε το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε, το πρωί, στο κέντρο του Ηρακλείου με θύμα έναν 39χρονο αλλοδαπό εργάτη πατέρα ενός ανήλικου παιδιού. Ο άτυχος άνδρας μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, κατέληξε.

Ο άτυχος οικοδόμος έπεσε στο κενό από την ταράτσα από τρύπα διώροφης κατοικίας, που είχε ανοιχτεί για να πετούν μπάζα οι εργάτες. 

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

"Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σήμερα στο Ηράκλειο σε κατεδάφιση παλιού κτηρίου με θύμα ένα συνάδελφο μας   που βρήκε τραγικό τέλος μετά από πτώση. Ο συνάδελφος ήταν 39 ετών αλβανικής καταγωγής πατέρας ανηλίκου παιδιού. Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ειδικά για τέτοια εργασία. Όσο η ζωή των εργατών θα μεταφράζεται σε μισθολογικό κόστος, είναι σίγουρο ότι θα μετράμε χαμένες ζωές στα κάτεργα της εργοδοσίας.

Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα. Έτσι ο θάνατος του συναδέλφου μας  δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα 12ωρα στο γιαπί, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες  γκιλοτίνας για τους συναδέλφους.  Από αυτή την κατάσταση κερδισμένοι θα συνεχίσουν να βγαίνουν οι μεγαλοεργολάβοι και το κεφάλαιο ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .
 
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους, απειθαρχώντας στις αξιώσεις των αφεντικών, και  με τον αγώνα μας  να προστατεύσουμε  της ζωές μας  στους χώρους δουλειάς"