4 χρόνια κλειστή η ΄Β πτέρυγα του Χρονίων παθήσεων Χανίων – Ψάχνουν χρηματοδότηση

17.30

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το κτήριο της ΄Β πτέρυγας του πρώην Θεραπευτηρίου Χρονίων παθήσεων Χανίων. Οι ασθενείς απομακρύνθηκαν το 2018 από τα δωμάτια τους για να γίνει η απαραίτητη ανακαίνιση η οποία όμως έμεινε στην αρχή, αφού αποκαταστάθηκε μόνο η στέγη ενώ τοποθετήθηκαν και κάποια κουφώματα. Η χρηματοδότηση τότε δεν έφτασε και εδώ και 4 χρόνια οι χώροι ρημάζουν πάνω από τα κεφάλια των ασθενών καθώς στο ισόγειο φιλοξενούνται ασθενείς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Άρης Παπαδογιάννης, την Τρίτη πραγματοποίησε με υπηρεσιακούς συμβούλους αυτοψία στο κτήριο ώστε ο Οργανισμός να αναλάβει τη μελέτη αποκατάστασης, ώστε στην πορεία να αναζητηθεί η χρηματοδότηση μέσω κάποιου προγράμματος για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και να υπάρξει η δυνατότητα στο κέντρο να φιλοξενήσει ακόμα 18 άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Το κόστος δεν είναι αποτρεπτικό σημειώνει ο κ. Παπαδογιάννης με τη μελέτη να αναμένεται στις αρχές του 2023. Άλλωστε αυτή η πτέρυγα θα έρθει να καλύψει μέρος της λίστας αναμονής για την εισαγωγή κάποιου ηλικιωμένου ασθενή στο κέντρο μιας και η πτέρυγα ήταν για τρόφιμους της τρίτης ηλικίας.

Οι μελέτες αυτές εντάσσονται στο κοινωνικό προφίλ του οργανισμού καθώς παρέχονται στα κέντρα που φιλοξενούν ΑμΕΑ για την ενεργειακή και όχι μόνο αναβάθμιση των κτηρίων.