4 ώρες διήρκησε ο απεγκλωβισμός του 60χρονου Αυστριακού τουρίστα στην Αγία Ρουμέλη – Περίμενε ξύπνιος όλη τη νύχτα

16.14

Στο ίδιο έργο θεατές έγιναν οι διασώστες πυροσβέστες και κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης χτες όταν ένας 60χρονος τουρίστας από την Αυστρία αποφάσισε το απόγευμα να εισέλθει στο Φαράγγι της Σαμαριάς από την νότια είσοδο. Όπως και ο 22χρονος Γερμανός στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε βρεθεί σε δύσβατο σημείο στο βουνό, έτσι και ο Αυστριακός χτες βρέθηκε σε σημείο που η πρόσβαση είναι δύσκολη και για τους διασώστες της ΕΜΑΚ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις περίπου 6 χτες το απόγευμα με τον τουρίστα να θέλει να προσεγγίσει το Αγγελοκάμπι ένα μικρό Οροπέδιο ύψους 700 μέτρων. Κλιμάκιο από την Ανώπολη αλλά και οι πυροσβέστες από την ΕΜΑΚ Ηρακλείου ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης αλλά η νύχτα ήταν αποτρεπτική για οποιαδήποτε ενέργεια. Για άλλη μια φορά η σύζυγος του και οι πυροσβέστες στο σημείο μαζί με εθελοντές του μιλούσαν όλη τη νύχτα για να μην τον πάρει ο ύπνος και πέσει.

Τελικά με τεράστια προσπάθεια από την ΕΜΑΚ με σχοινιά και καρφιά έφτασαν στον 60χρονο. Η επιχείρηση διάσωσης το πρωί διήρκησε 4 ώρες.

Ο 60χρονος είναι καλά στην υγεία του και για καλή του τύχη είχε τουλάχιστον νερό μαζί του το οποίο τελείωσε τα ξημερώματα.

Για άλλη μια φορά τίθεται το αίτημα της δημιουργίας κλιμακίου της ΕΜΑΚ και στα Χανιά μιας και τα Λευκά Όρη κρύβουν αμέτρητους κινδύνους με πολλούς απερίσκεπτους τουρίστες που κυριολεκτικά δε γνωρίζουν που βαδίζουν.