40 χλμ σήραγγες προβλέπονται στον νέο ΒΟΑΚ – Σε τρεις μήνες οι Μ.Π.Δ;

20.51

Συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα ζήτησε από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων η αντιπροσωπεία Δημάρχων από την Κρήτη, για τις μέχρι στιγμής διαδικασίες σε ότι αφορά στην κατασκευή ενός νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 2 ώρες όπου συζητήθηκαν τα τμήματα Χανιά – Ηράκλειο – Χερσόνησος, το Χανιά – Κίσαμος και τα άλλα δύο τμήματα Χερσόνησος Νεάπολη, Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος και Άγιος Νικόλαος – Σητεία. Από το Υπουργείο δόθηκε η δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου η αντιπροσωπεία ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες και το Υπουργείο παρουσίασε αρκετές σήραγγες όπου θα έχουν μήκος 40 χιλιομέτρων.

Όταν το σύνολο των μελετών ολοκληρωθεί θα δοθούν σε διαβούλευση για να τοποθετηθούν οι αυτοδιοικητικοί αλλά και οι συναρμόδιες υπηρεσίες όπως είναι η Αρχαιολογία και η Διεύθυνση Δασών.

Το επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν όλοι οι Δήμαρχοι του νησιού από την ΠΕΔ, με επιστολή με τα όλα τα στοιχεία από το Υπουργείο, καθώς αυτό που προέχει είναι η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων όταν αυτή ολοκληρωθεί τότε θα αναζητηθεί η χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί στην καλύτερη περίπτωση, χωρίς καθυστερήσεις ο νέος ΒΟΑΚ μέσα σε μια πενταετία.