44% αυξήθηκαν τα τροχαία στη χώρα 106% στην Κρήτη – Δε βάζουμε μυαλό λέει ο Αντώνης Κρασουδάκης

17.39

Δεν έχω πιει τόσο το ελέγχω, ας πατήσω λίγο το γκάζι, δε φοράω κράνος μα έχω οδηγήσει έτσι πόσες φορές, αυτό σκέφτονται αρκετοί πριν βρουν μπροστά τους την τροχαία που τους σταματάει για παράβαση και μετά συνήθως η δικαιολογία είναι ότι δεν το έχουν ξανακάνει. Έστω και αυτή η μία φορά όμως μπορεί να σταθεί η αιτία για την πρόκληση ενός πολύ σοβαρού ή και θανατηφόρου ατυχήματος. Ο νευροχειρουργός Αντώνης Κρασουδάκης αναφέρει ότι τα στοιχεία για τη χώρα μας το 2021 και το πρώτο εξάμηνο του 2022 είναι απογοητευτικά αφού δείχνουν αύξηση στα τροχαία 106%.

Η τροχαία έλεγξε την περασμένη εβδομάδα 7.231 οδηγούς και διαπίστωσε 1529 παραβάσεις. Μεταξύ αυτών η Υπερβολική ταχύτητα 217, μη χρήση προστατευτικού κράνους 105, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 78, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 98, χρήση κινητού τηλεφώνου 49, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 18, αντικανονικό προσπέρασμα 15, αντικανονικοί ελιγμοί 34, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 22 και λοιπές παραβάσεις 893.

Δεν έχουμε βάλει μυαλό τονίζει σε όλους τους τόνους ο κ. Κρασουδάκης.

Ακόμα και μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα οι ίδιοι οδηγοί πέφτουν στις ίδιες παραβάσεις, σημειώνει ο κ. Κρασουδάκης γεγονός που δείχνει ότι το πένθος μιας οικογένειας θύματος τροχαίου δεν τους αγγίζει αλλά ούτε και η δική τους η κατάσταση όντας ως τραυματίες.

Το Κράτος δεν κάνει αυτά που πρέπει ούτε σε επίπεδο πρόληψης αλλά ούτε και σε εκείνο της καταστολής αφού δεν δίνει καν πρόσβαση στους επιστήμονες μελέτης των πραγματικών στατιστικών  στοιχείων της τροχαίας, υπογραμμίζει ο κ. Κρασουδάκης.