49Χρονος σκότωσε τον 72χρονο αδερφό του στην Ασή Γωνιά

18.34

Με τραγικό τρόπο, από τα χέρια του ίδιου του του αδερφού έπεσε νεκρός ένας 72χρονος στην Ασή Γωνιά του νομού Χανίων. Όλα συνέβησαν στις 12 παρά 15 το πρωί στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο 72χρονος μόλις είχε πιει τον καφέ του σε καφενείο και κάθισε στο παγκάκι που συνήθιζε στην πλατεία για να καπνίσει ένα τσιγάρο. Τότε εμφανίστηκε ο 49χρονος αδελφός του, τον πλησίασε και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση 4 φορές. Οι συγχωριανοί στην αρχή δε μπορούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Μετά το φονικό ο 49χρονος τράπηκε σε φυγή και οι χωριανοί που καθόντουσαν στο καφενείο αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές. Ο θάνατος του 72χρονου ήταν σχεδόν ακαριαίος και οι διασώστες του ΕΚΑΒ όταν έφτασαν στο σημείο βρήκαν τη σορό του ηλικιωμένου σε μια λίμνη αίματος.

Λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 49χρονο πάνω στο δίκυκλο του, τον ακινητοποίησαν λίγο πριν τις Βρύσσες και τον συνέλαβαν. Την προανάκριση έχει αναλάβει το τμήμα ασφαλείας Ρεθύμνου, οι αξιωματικοί του οποίου προσπαθούν από τις καταθέσεις να καταλάβουν τον λόγο που όπλισε το χέρι του φερόμενου ως δράστη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρχε κάποια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο αδέρφια. Ο 72χρονος είχε μεταναστεύσει σε νεαρή ηλικία στη Γερμανία για δουλειά και πριν 15 χρόνια επέστρεψε ως συνταξιούχος στο χωριό όπου ζούσε με τη γυναίκα του. Το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο 49χρονος αντιμετώπιζε κάποια προσωπικά προβλήματα και φαινόταν προβληματισμένος όμως κανείς δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε το φονικό.

Τραγική φιγούρα η 95χρονη μητέρα των δύο αδελφών που ενώ η Ασή Γωνιά των 550 κατοίκων συζητούσε το έγκλημα εκείνη δεν ήξερε ακόμα ότι ο μεγάλος της γιος έπεσε νεκρός από τα χέρια του μικρότερου αδερφού του. Η μία από τις δύο κόρες  του 72χρονου άφησε κάποια στιγμή λίγα λουλούδια στο παγκάκι στο οποίο καθόταν ο πατέρας της.

Ευαγγελία Ξηρουχάκη