5 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στην διάρκεια γυρισμάτων

20.30

Ειδικά στις μεγάλες παραγωγές που δίνουν την ευκαιρία για πιο εξεζητημένο σενάριο και μεγαλύτερη ευχέρεια στο πως θα κινηθεί ο σκηνοθέτης ως προς τη φαντασία του, θα έπρεπε να υπάρχει ειδικός όρος που να αποζημιώνει τον ηθοποιό.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων και αν το επιτρέπει το μπάτζετ της ταινίας, εκτός από τους ηθοποιούς, έχουν προσληφθεί και κασκαντέρ ή stuntmen που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τις επικίνδυνες σκηνές. Όμως υπάρχουν κάποιοι ηθοποιοί που θέλουν να το ζήσουν και έχουν την περιπέτεια στο αίμα τους. Άλλες φορές τα καταφέρνουν, άλλες αποκομίζουν τραυματισμούς και άλλες έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο. Υπάρχουν περιπτώσεις κασκαντέρ που έχουν πεθάνει στη διάρκεια γυρισμάτων, αλλά και διάσημων ηθοποιών που έχουν ζήσει τον υπέρτατο κίνδυνο.
halle4
Χάλε Μπέρι: Μια ταινία για τον James Bond έχει πάντα δύσκολες σκηνές και χρειάζεται κασκαντεριλίκι. Μάλιστα στα γυρίσματα του Spectre ο Ντάνιελ Κρεγκ είχε έναν τραυματισμό που καθυστέρησε για 4 μήνες την ταινία. Όμως το πιο επικίνδυνο το έχει πάθει η Χάλε Μπέρι στο Die Another Day. Μάλιστα, σε μια σκηνή που δεν ήταν από τις επικίνδυνες. Στη σκηνή του σεξ με τον Μπρόσναν η Χάλε Μπέρι παραλίγο να πνιγεί, όταν το σύκο που έτρωγε της κάθισε στο λαιμό. Ο Μπρόσναν σηκώθηκε αμέσως και την πίεσε στο στομάχι ώσπου το έφτυσε κι ενώ είχε ήδη μπλαβιάσει.


2. Τζορτζ Κλούνεϊ: Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων για το Syriana ο Τζορτζ έφτασε στο σημείο να αυτοκτονήσει. Σε μια σκηνή βασανισμού ο ηθοποιός έπεσε στο πάτωμα και άνοιξε το κεφάλι του ενώ υπέστη και εσωτερικό πρόβλημα. Για τρεις εβδομάδες έμεινε κλινήρης, ο εγκέφαλος του είχε μαζέψει υγρό, ο πόνος ήταν αφόρητος και ο Κλούνεϊ σκέφτηκε να αυτοκτονήσει για να σταματήσει να πονάει.
pegasus_LARGE_t_1581_599935_type12364
3. Άιλα Φίσερ : Στο Now You See Me η Άιλα είχε μια σκηνή μέσα σε μια δεξαμενή νερού. Το πόδι της όμως πιάστηκε σε μια αλυσίδα στο βυθό και δεν μπορούσε να ξεφύγει. Το υπόλοιπο crew νόμιζε ότι υποκρινόταν και ήταν καλά, αλλά η ίδια πνιγόταν στην πραγματικότητα. Ευτυχώς είχε προβλεφθεί ένας μοχλός για γρήγορη διαφυγή και όταν βγήκε από τη δεξαμενή ενημέρωσε για το πρόβλημα.
jim-614x378
4. Τζέιμς Καβίζελ : Πίσω στο 2004 ο Καβίζελ υποδυόταν τον Ιησού στα Πάθη του Χριστού. Επομένως υπέστη αρκετά βασανιστήρια όπως το μαστίγωμα. Η ζημιά παραλίγο να γίνει όταν στη σκηνή στους κήπους της Γεθσημανή που προσεύχεται στον Θεό, ένας κεραυνός τον χτύπησε και έμεινε κόκκαλο. Ένας από τους βοηθούς σκηνοθέτη τον πλησίασε για να δει τι συνέβη και τον πέτυχε και αυτόν ο κεραυνός.
Johnny-Depp
5. Τζόνι Ντεπ: Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι με τον Ντεπ στο Lone Ranger όπου κατά την διάρκεια του καλπασμού με το άλογο ο Ντεπ έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε κάτω από το ζώο, κρεμασμένος από την ανάποδη. Κάποια στιγμή βρήκε την ευκαιρία να πέσει στο έδαφος και τη σκαπούλαρε μόνο με το σημάδι του πετάλου στο στέρνο του.

 

toratora.gr