50.000 € το πρόστιμο για τον καθαρισμό οικοπέδου στο ΣΟΔΥ από τον Δήμο Χανίων – Πετούσαν μπάζα δεκαετίες

15.27

Ένα τεράστιο οικόπεδο ιδιωτών στο Σόδυ του Δήμου Χανίων, μπροστά από το Μουσικό Σχολείο το οποίο εκτείνεται σε 65 στρέμματα, τις τελευταίες δεκαετίες είχε μετατραπεί σε χωματερή για μπάζα και ογκώδη υλικά. Αυτά μέχρι χτες, καθώς ο Δήμος Χανίων μετά από χρονοβόρα διαδικασία ανεύρεσης των συνολικά 10  ιδιοκτητών, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό, κατάφερε με την παρέμβαση και παρουσία εισαγγελέα να προχωρήσει στον καθαρισμό της τεράστιας αυτής έκτασης.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Δήμο για την παρέμβαση καθώς πριν από δύο χρόνια τα σπίτια τους είχαν απειληθεί από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην παράνομη χωματερή και χρόνια τώρα ζουν με τον φόβο ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί ξανά. Εκτός της πυρκαγιάς, η περιοχή ήταν επικίνδυνη και για τα παιδιά αφού ακριβώς απέναντι είναι το σχολείο.

Το σημείο είναι φιλέτο για την περιοχή καθώς η θέα της πόλης από ψηλά είναι πανέμορφη. Ο Δήμος Χανίων οραματίζεται να αποκτήσει την έκταση για τη δημιουργία πάρκου για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο αφού τα 65 στρέμματα μπορούν να χωρέσουν ποικίλες δραστηριότητες.

Τέλος,  για μία ακόμα φορά η υπηρεσία πρασίνου κάνει έκκληση στους δημότες να καθαρίσουν τους κήπους και τα οικόπεδα τους μέσα στον Απρίλιο ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.