500.000 φορολογούμενοι προβληματίζονται από τις αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ

16.20

Αυτή είναι η νέα μορφή που θα δουν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Τυπωμένα τα στοιχεία σε δύο σελίδες με τη μία να είναι η ταυτότητα πληρωμής και οι δόσεις του φόρου και η άλλη οι λεπτομέρειες για την ακίνητη περιουσία. Μπορεί η ανάρτηση να ξεκίνησε τα προηγούμενα 24ωρα, ωστόσο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες για το σύνολο των φορολογούμενων.

Στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες είδαν μειώσεις της τάξης του 8 με 10%, ωστόσο υπάρχουν και περίπου 500.000 σε όλη τη χώρα που προβληματίστηκαν βλέποντας αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ που μπορεί να οφείλονται σε λάθη του Ε9 ή σε αυξήσεις στην τιμή ζώνης του ακινήτου.

Σύμφωνα με την κα Μπερτσουλάκη, πρόεδρο των εφοριακών δυτικής Κρήτης, στα Χανιά αν παρατηρηθούν τέτοια λάθη και χρειάζεται η μετάβαση των φορολογούμενων στην εφορία θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού.

Η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών – διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες και θα είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής “Ε9 Περιουσιολόγιο” που βρίσκεται στον λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στο σύστημα TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr.