500 υιοθεσίες ζώων στον Δήμο Χανίων σε τρία χρόνια – Τι δείχνουν τα στοιχεία

14.43

Η περίθαλψη και διαχείριση των αδέσποτων ζώων με νόμο στη χώρα από το 2010 έχει περιέλθει στους Δήμους. Έκτοτε γίνονται βήματα σε άλλους Δήμους μικρά σε άλλους μεγάλα, για να εξαλειφθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Στον Δήμο Χανίων ξεκίνησε δύο χρόνια μετά το πρόγραμμα των στειρώσεων σκύλων και γατών και από το 2019 η νυν δημοτική αρχή υπέγραψε συμβάσεις με 4 κτηνίατρους των Χανίων οι οποίοι συμμετέχουν έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των στειρώσεων ανά βδομάδα που πριν ήταν μόλις 4.

Να θυμίσουμε πως όποιος υιοθετεί ένα αδέσποτο στον Δήμο Χανίων και έχει εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ ετησίως έχει έκπτωση 60% στον λογαριασμό του νερού.

Αρκετός κόσμος έχει ανταποκριθεί στις υιοθεσίες δείχνοντας την ευαισθησία του στο αδεσποτάκι που ζει στη γειτονιά του και μέσα σε τρία χρόνια έχουν γίνει 500 υιοθεσίες ενώ τα προηγούμενα 5 είχαν γίνει 100.

Ήδη στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας του Δήμου εκκρεμούν 150 αιτήσεις για στειρώσεις και περίθαλψη ζώων, με 4 περιστατικά να εξυπηρετούνται καθημερινά. Πως μπορούν οι πολίτες να ενημερώσουν για ένα αδέσποτο;

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων αλλά και τηλεφωνικά στην αρμόδια υπηρεσία, (λεπτομέρειες στο βίντεο).

Επόμενο βήμα για τον Δήμο Χανίων είναι η δημιουργία καταφυγίου – κλινικής στα Καθιανά όπου θα μπορεί κάποιος να το επισκέπτεται για να υιοθετήσει ένα σκυλί ή μια γάτα καθώς τώρα τα ζώα που περιθάλπονται αφήνονται και πάλι ελεύθερα

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα άλλωστε, είναι δείγμα πολιτισμού.