6 αλήθειες για το ξύρισμα που (μάλλον) δεν γνωρίζετε!

19.25

Και εκεί που νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για το ξύρισμα – τόσα χρόνια εμπειρίας είναι αυτά!- έρχονται δύο διάσημοι δερματολόγοι του Hollywood, η Francesca Fusco και η Heidi Waldorf, και εξηγούν στο περιοδικό allure 6 πράγματα που κάνουν το ξύρισμα ακόμα πιο εύκολο και ασφαλές!  

1. Ξυρίστε στο τέλος του ντους τις μασχάλες και τα πόδια σας. Το χλιαρό νερό κάτω από το οποίο θα μείνετε μέχρι να κάνετε ντους, μαλακώνει τις τρίχες και έτσι πετυχαίνετε καλύτερο, πιο βαθύ ξύρισμα.

2.  Χρησιμοποιείτε αφρό ξυρίσματος και μόνο σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης καταφύγετε σε λύσεις όπως μια στρώση από conditioner, σαμπουάν ή αφρόλουτρο. Το ζητούμενο είναι να βοηθήσετε το ξυραφάκι να γλιστράει πάνω στην επιδερμίδα σας- όμως ο αφρός ξυρίσματος είναι ειδικά μελετημένος ώστε να προσφέρει και καλλυντική φροντίδα στο δέρμα.

3. Χρησιμοποιείτε ξυριστική μηχανή με ανταλλακτικά. Τα ξυραφάκια μιας χρήσης είναι μια καλή λύση, με την προϋπόθεση πως δεν θα τα χρησιμοποιείτε για περισσότερες από 3 φορές. Συμβουλή για τις λεπίδες: αφού τις ξεβγάλετε καλά, στεγνώστε τις με μια πετσέτα και τοποθετήστε το ξυραφάκι έτσι ώστε να κοιτάζει προς τα πάνω.

4. Μην ξεχνάτε να ξεβγάζετε το ξυραφάκι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι άντρες έχουν συνηθίσει και ξεβγάζουν το ξυράφι μετά από κάθε πέρασμα, ενώ οι γυναίκες έχουν την τάση να μην το ξεβγάζουν μέχρι να τελειώσουν το ξύρισμα. Αποτέλεσμα: λεπίδες "μπουκωμένες" με αφρό και τρίχες, που σε κάθε πέρασμα ταλαιπωρούν την επιδερμίδα.

5. Αν είστε σε διακοπές, προτιμήστε να ξυρίζεστε το βράδυ. Αυτό γιατί το ξυραφάκι δημιουργεί μικροσκοπικές αμυχές στην επιδερμίδα. Αν λοιπόν βουτήξετε στη θάλασσα λίγη ώρα μετά, είναι σα να ρίχνετε αλάτι σε μια πληγή.

6. Αποφύγετε να περνάτε το ξυραφάκι πάνω από τσιμπήματα εντόμων που, μάλιστα, είναι ερεθισμένα. Τα ξυραφάκια μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια πάνω στην επιδερμίδα, και δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρετε.

queen.gr