60 χρόνια Μεσογειακές Γεωπονικές Σπουδές – Γιορτάζει με το 4ο Φόρουμ το ΜΑΪΧ

17.27

Τις τελευταίες ερευνητικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε θέματα που σχετίζονται με κάθε πτυχή της Μεσογειακής Γεωργίας και Δασοκομίας, συζήτησαν οι υποψήφιοι διδάκτορες αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές στο πλαίσιο του 4ου Μεσογειακού Φόρουμ του Διεθνούς Κέντρου Προηγμένων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών στο ΜΑΙΧ στα Χανιά. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το πως θα γίνουν πιο ανθεκτικά τα γεωργικά προϊόντα και το πως θα κοστίζει λιγότερο η καλλιέργεια τους, την εποχή της κλιματικής αλλαγής και της αγροδιατροφικής κρίσης.

Το φόρουμ με καλεσμένους περισσότερους από 100 ερευνητές διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων του Διεθνούς Κέντρου, στο οποίο ανήκει και το ΜΑΙΧ.

Στις 4 μέρες εργασιών του Φόρουμ οι διδακτορικοί φοιτητές και οι νέοι ερευνητές έχουν την ευκαιρία στη διάρκεια της παρουσίασης των εργασιών τους, να ανταλλάξουν ιδέες με αναγνωρισμένους επιστήμονες για θέματα αγροδιατροφής, γεωργικής βιοτεχνολογίας αλλά και βιωσιμότητας του πρωτογενή τομέα στη λεκάνη της Μεσογείου.