61χρονος στα Χανιά προσπαθεί να μείνει στο σπίτι που έμενε νόμιμα αλλά η γραφειοκρατία…

16.40

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνει ο 61χρονος Γιαν Σμιτ, ο οποίος από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στον δρόμο. Ο κ. Σμιτ όπως ανέφερε στη Νέα Τηλεόραση τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον οδήγησαν από την Δανία στην οποία εργαζόταν στα Χανιά, που το κλίμα είναι καλύτερο. Πριν από περίπου 9 χρόνια αποφάσισε να συγκατοικήσει με μια Αγγλίδα στο σπίτι της στον Αποκόρωνα.

 

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο ο κ. Σμιτ αποφάσισε να ταξιδέψει στη Δανία για να δει τα παιδιά του μιας οι απαγορεύσεις του κορωνοϊού τα προηγούμενα χρόνια τον είχαν κρατήσει μακριά τους. Το διάστημα της απουσίας του δυστυχώς η φίλη του πνίγηκε στην παραλία και εκείνος όταν γύρισε βρήκε το σπίτι σφραγισμένο από τις αρχές.

 

Όπως καταγγέλλει το Λιμενικό έγραψε ότι η άτυχη Αγγλίδα ιδιοκτήτρια του σπιτιού έμενε μόνη της και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το σπίτι να σφραγιστεί με τον κ. Σμιτ να φιλοξενείται σε διάφορους φίλους του και αυτό είναι μια κατάσταση που όπως υπογραμμίζει δε μπορεί να συνεχιστεί.

 

Ο 61χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να οικειοποιηθεί καμία περιουσία και πως αν βρεθεί κάποιος κληρονόμος που να διεκδικεί το σπίτι θα φύγει την επόμενη μέρα Μάλιστα για να κινηθούν όλες αυτές οι διαδικασίες έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ανεξάρτητα από το αν έχει επισυναφτεί γάμος ή όχι, ένας σύντροφος ή φίλος με την άδεια εν ζωή κάποιου θανόντα μπορεί να μένει στην οικία του.