642 μαθητές θετικοί στα Χανιά μέσα σε λίγες μέρες – Σε καραντίνα και 140 εκπαιδευτικοί

15.34

Τρίτη σήμερα και οι μαθητές έκαναν τον δεύτερο τους αυτοέλεγχο προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στις σχολικές αίθουσες. Έτσι από τα σημερινά τεστ 251 μαθητές της πρωτοβάθμιας έμειναν εκτός και όπως και 93 της δευτεροβάθμιας. Στα 251 παιδιά των νηπιαγωγείων και δημοτικών μόλις τα 5 είναι σημερινά κρούσματα καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι των προηγούμενων ημερών, που δε δηλώθηκαν στα σελφ τεστ της Κυριακής ή της Δευτέρας το πρωί.

Πιο αναλυτικά χθες και σήμερα στα Χανιά θετικοί είναι συνολικά 642 μαθητές από τους οποίους οι 273 στην πρωτοβάθμια και οι 369 στη δευτεροβάθμια.

Εκπαιδευτικοί σε καραντίνα είναι συνολικά 140, από τους οποίους 77 στην πρωτοβάθμια και 63 στη δευτεροβάθμια.

Αριθμός που είναι διαχειρίσιμος σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης καθώς κατά μέσο όρο είναι περίπου ένας σε κάθε σχολική μονάδα.

Εν τω μεταξύ, το πρόβλημα που προκύπτει με τα κενά μεταφράζεται σε κενές ώρες στη δευτεροβάθμια κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε κατάργηση των ολοήμερων τμημάτων από την απουσία δασκάλων σε σχολεία. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της πρωτοβάθμιας δεν υπάρχει οδηγία οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής ή παράλληλης στήριξης να αναπληρώνουν τμήματα της γενικής παιδείας ωστόσο στην πράξη αυτό συμβαίνει για να μη ζητήσουν οι διευθυντές από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι αφού ο δάσκαλος τους είναι σε καραντίνα.

Οι διευθυντές είναι σε αναμονή των 4.784 προσλήψεων των αναπληρωτών τρίμηνης σύμβασης για την κάλυψη των κενών, από το Υπουργείο Παιδείας.