6η Λειβαδούρια φυσιολατρική διαδρομή

08.34

6η Λειβαδούρια φυσιολατρική διαδρομή, μια γιορτη της φυσης και του πολιτισμού Κυριακή  17  Ιουνίου. Δεν πρόκειται για αθλητική διοργάνωση. Το δρώμενο περιλαμβάνει Πεζοπορία, και στάσεις για ενημέρωση σε θέματα βοτανολογίας, ιστορίας, τεχνών και κατασκήνωσης. Περπατάμε -Μαθαίνουμε -Νοιαζόμαστε  τον τόπο μας
 
MINI

Αφετηρία απο τον Άγιο Αντώνη στον Τσιβαρά στις 6μμ.
Το δρώμενο περιλαμβάνει Πεζοπορία στην καταπράσινη φύση του Αποκόρωνα με στάσεις σε θέματα βοτανολογίας, ιστορίας, τεχνών και κατασκήνωσης.
Περπατάμε -Μαθαίνουμε -Νοιαζόμαστε  τον τόπο μας
 
Μια δράση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ντουλιανών -Γαβαλοχωρίου-Τσιβαρά  με την στήριξη του  Δήμου Αποκορώνου.
 
MAXI

Μια δράση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ντουλιανών -Γαβαλοχωρίου-Τσιβαρά με την στήριξη του Δήμου Αποκορώνου.
 
Μια εκπληκτική πεζοπορική διαδρομή, στην καταπράσινη φύση του Αποκόρωνα την Κυριακη 17 Ιουνίου.
Η διαδρομή θα ξεκινήσει απο τον Αγιο Αντώνη στον Τσιβαρά, στις 18:00, θα τερματίσει Ντουλιανά, αφου ακολουθήσει το μονοπατι που περνάει απο Αη Γιάννη, Λειβαδούρα και Γαβαλοχώρι. Προς διευκόλυνση των οδηγών, μπορείτε να παρκάρετε στα Ντουλιανά -όπου ειναι ο τερματισμός -και να μεταφερθείτε στην αφετηρία με το λεωφορείο της διοργάνωσης. Τελευταίο λεωφορείο απο πάρκινγκ προς αφετηρία 17:45

 

Περιγραφή διαδρομής
Απο τις 6μμ και κάθε 10 λεπτά, απο την αφετηρία του Αγίου Αντωνίου, θα ξεκινάει συνοδευόμενο γκρουπ πεζοπόρων. Το κάθε γκρουπ θα ακολουθεί την προκαθορισμένη διαδρομή και θα πραγματοποιεί στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία για ανεφοδιασμό σε νερό, και γνωριμία με τοπικά φυτά, χαρακτηριστικά σημεία, αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Η κυρία Costanza Dal Cin D’Agata, βιολόγος-βοτανολόγος MSc υποψήφια διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει επιμεληθεί μια γνωριμία με την χλωρίδα και την χαρακτηριστική βλάστηση της περιοχής. Θα παρέχει στους συμμετέχοντες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για άγρια φυτά του δάσους και της βλάστησης του Αποκορωνιώτικου τοπίου. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία.
 
Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου θα σας περιμένει για μια ξενάγηση. Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, και το κτίριο του αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και έχει δύο επίπεδα. Το ισόγειο διαθέτει και «οξιώστη», εσωτερική αυλή, καμαρόσπιτο με βοηθητικούς χώρους, ενώ ο όροφος διαθέτει οντά. Τμήμα του κτιρίου κατασκευάστηκε κατά την Ενετοκρατία, ενώ ο όροφος επί Τουρκοκρατίας. Διαθέτει εκθέμετα σχετικά με μεταξουργία, αγγειοπλαστική, κοπανέλι, λιθοτομία και λιθοξοϊκή, ξυλογλυπτική και εικονογραφία, όπλα, νομίσματα και άλλα.
 
Επίσης σε σημείο της διαδρομής θα σας περιμένει ομάδα απο το 3ο Συστημα Προσκόπων Χανίων για να σας καταρτίσει πάνω σε βασικές αρχές στησίματος σκηνής.
 
Στον τερματισμό στην πλατεία των Ντουλιανών, θα ακολουθήσει απονομή διπλωμάτων συμμετοχής και παραδοσιακό γλέντι με τους Κοτζαμπασακη Στέλιο, Αλεξανδρο Ιερωνυμίδη και Γιάννη Χήνο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.livadoura.com και στην αντιστοιχη σελίδα μας στο facebook
 
Πληροφορίες στο www.livadoura.com