750.000€ το επιπλέον κόστος για τη ΔΕΔΙΣΑ λόγω ενεργειακής κρίσης

16.28

Άραγε πόσο να έχει αυξηθεί ο λογαριασμός του ρεύματος σε ένα εργοστάσιο; Τα νούμερα για τη ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι είναι ασύλληπτα, αφού από 20.000 ευρώ μηνιαίως τώρα η Επιχείρηση διαχείρισης στερεών αποβλήτων καλείται να πληρώσει έως και 58.000 ευρώ τον μήνα. Η ενεργειακή κρίση έχει αυξήσει κατακόρυφα και το κόστος στα καύσιμα των απορριμματοφόρων. Συνολικά εκτιμάται ότι τον χρόνο το επιπλέον κόστος είναι 750.000 ευρώ.

Όπως είναι επόμενο οι αυξήσεις αυτές δεν έχουν προβλεφθεί στον τακτικό προϋπολογισμό και αν δεν υπάρξει επιδότηση από το Κράτος το ενεργειακό κόστος του εργοστασίου θα μετακυλιστεί στους Δήμους και τελικά στους πολίτες.

Για να καταφέρει η ΔΕΔΙΣΑ να έχει κάποια στιγμή μια ενεργειακή αυτονομία, το πρωί υπεγράφη σύμβαση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων της προγραμματικής Σύμβασης για την ωρίμανση έργων ΑΠΕ, δηλαδή την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών μέσω του προγράμματος «Έλενα».

Πάντως σήμερα δόθηκε το πράσινο φως για την τοποθέτηση πάνελ η οποία καλύπτει το 1/8 των ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου της ΔΕΔΙΣΑ.