8+1 χαρακτηριστικά ώστε να διαπιστώσετε αν οι μπότες UGG που αγοράσατε είναι αυθεντικές ή μαϊμού!

15.38

Οι διάσημες μπότες Ugg είναι πάντα ψηλά στις λίστες της δημοφιλίας και της ζήτησης. Το γεγονός αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολλοί με πλάγιους τρόπους. Μερικοί επιτήδειοι λοιπόν επιδιώκουν την πώληση προϊόντων που δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά, δηλαδή θέλουν να κερδίσουν με το εμπόριο απομιμήσεων από τις Ugg.

Η καλύτερη εξασφάλιση γνησιότητας για τις μπότες Ugg είναι η αγορά τους από μεγάλα εμπορικά καταστήματα ή ηλεκτρονικά καταστήματα με κύρος, όπως το uggboots.gr.
Εάν σκέφτεστε στο άμεσο μέλλον να αποκτήσετε ένα ζευγάρι της Ugg, προσοχή στις απομιμήσεις! Για τη δική σας βοήθεια έχουμε ετοιμάσει έναν μικρό κατάλογο 9 σημείων στα οποία πρέπει να επιστήσετε την προσοχή σας για να αγοράσετε τελικά αυθεντικά ζευγάρια ανδρικές ή γυναικείες μπότες Ugg.
Πρόκειται για τα 9 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
 
1. Ελέγχουμε την ετικέτα
Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, η ένδειξη ''Made in China'' σημαίνει ότι οι μπότες είναι γνήσιες. Εδώ και 3 χρόνια η εταιρία Corporation Deckers είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής τους και η μονάδα παραγωγής βρίσκεται στην Κίνα. Αν η ένδειξη αναφέρει Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία ή κάποια άλλη χώρα, σίγουρα πρόκειται για απομίμηση.

Όσον αφορά την ετικέτα UGG Australia πίσω στη φτέρνα, μπορούμε να τη συγκρίνουμε με την αυθεντική. Οι ψεύτικες έχουν μεγάλες διαφορές, όπως οι γραμματοσειρές, οι ραφές και τα χρώματα.

2. Ελέγχουμε τη συσκευασία
Η γνήσια συσκευασία είναι ένα όμορφο δυνατό κουτί από χοντρό χαρτόνι. Κάποιοι παραλήπτες λένε ότι πρόκειται για μονοκόμματο κουτί με flip από πάνω, ενώ κάποιοι άλλοι μιλάνε για κουτιά με αφαιρούμενο καπάκι. Όλα αυτά είναι αμφίβολα.

Επίσης το πλαστικό περιτύλιγμα στις γνήσιες μπότες είναι παχύ με τυπωμένο το UGG Australia. Στις απομιμήσεις βλέπουμε συνήθως ένα λεπτότερο πλαστικό χωρίς εκτύπωση.

Μέσα στη συσκευασία μπορούμε επίσης να τσεκάρουμε το βιβλιάριο περίθαλψης, την κάρτα γνησιότητας και άλλα έντυπα, σημάδια αυθεντικότητας. Οι εκτυπώσεις αυτές θα είναι σε παχύ χαρτί πολύ καλής ποιότητας, όπως και το μελάνι. Επίσης οι λέξεις θα είναι ξεκάθαρες και ευανάγνωστες. Γνωρίζουμε ότι από τον Ιούνιο του 2007 δεν χρησιμοποιείται πλέον λευκό χαρτί για τις εκτυπώσεις του σήματος αλλά χρώματος κρεμ.

3. Ελέγχουμε για εσωτερικό προστατευτικό
Οι γνήσιες Ugg έχουν ένθετο παπούτσι, για να αποτραπεί η παραμόρφωση κατά την μεταφορά. Οι ''μαϊμού'' δεν διαθέτουν. Αλλά περιεχόμενα – σημάδια απομίμησης είναι: μια καφέ τσάντα με το λογότυπο ''Snow Boots'' (οι Uggs δεν ονομάζονται έτσι), επίσης η τυπωμένη οπουδήποτε σημαία της Αυστραλίας.

4. Ελέγχουμε τα πέλματα
Τα γνήσια πέλματα είναι εύκαμπτα. Τα ''μαϊμού'' είναι δύσκολο να λυγιστούν. Επίσης το πάχος στις γνήσιες μπότες είναι 1/2 ίντσα, ενώ στις απομιμήσεις περίπου το μισό, δηλαδή 1/4 της ίντσας. Επίσης σημάδι γνησιότητας είναι το τυπωμένο R μέσα σε κύκλο δίπλα από το UGG στο κάτω μέρος του πέλματος. Τελευταία οι επιτήδειοι έχουν καταφέρει να προσθέσουν αυτό το χαρακτηριστικό και σε δικά τους προϊόντα.

5. Ελέγχουμε το μέγεθος
Οι funs και όχι μόνο γνωρίζουν πως οι Uggs είναι σε μεγάλα μεγέθη, δηλαδή συνήθως αγοράζουμε ένα νούμερο κάτω από τα υπόλοιπα υποδήματα. Αν το μέγεθος που έχετε στα χέρια σας είναι το ''κλασσικό'' σας και σας έρχεται  κουτί τότε κάτι δεν πάει καλά…

6. Ελέγχουμε τη μυρωδιά
Κάποιες απομιμήσεις έχουν ψεύτικο τρίχωμα από πρόβατο, το οποίο λόγω της χρωστικής που έχει χρησιμοποιηθεί μυρίζει εντελώς διαφορετικά από το φυσικό. Άρα περίεργη οσμή μπορεί να σημαίνει μη αυθεντικότητα.

7. Ελέγχουμε τη συνολική ποιότητα
Μια αγορά υποδήματος με κόστος γύρω στα 150 ευρώ εννοείται ότι πρέπει να συνοδευτεί από έλεγχο ποιότητας. Δίνουμε λίγο από το χρόνο μας για να ελέγξουμε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

8. Ελέγχουμε την τιμή
Οι αυθεντικές Ugg Boots Australia είναι μοναδικές γιατί κατασκευάζονται από φυσικό τρίχωμα και μόνο προσεγμένα στην εντέλεια υλικά. Οι τιμές φυσικά είναι ανάλογες με την ποιότητα των προϊόντων. Μπότες με τιμή αγοράς 20 ή 30 ευρώ σίγουρα δεν είναι γνήσιες.

9. Ελέγχουμε τον πωλητή
Το φυσικό κατάστημα ή το e-shop από το οποίο θα προμηθευτείτε τις μπότες Ugg μια σημαντική παράμετρος. Έτσι μπορείτε να αγοράσετε από ένα μικρό κατάστημα στη γειτονιά σας ή ένα μεγαλύτερο εμπορικό. Το e-shop uggboots.gr αποτελεί το μοναδικό ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα που συλλέγει όλα τα προϊόντα UGG που πωλούνται στα ελληνικά e-shops έχοντας εγγυημένα τη γνησιότητα των προϊόντων που θα αγοράσετε.