8η χρονιά Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιολάδου- Μέχρι αύριο οι συμμετοχές

16.13

Η πανδημία του κορωνοϊού δε σταμάτησε τη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου ελαιολάδου, οποίος για 8η χρονιά θα λάβει μέρος την Παρασκευή και το Σάββατο, 19 και 19 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης στο Ρέθυμνο. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν μέχρι και αύριο προθεσμία για να στείλουν τα δείγματα τους στο εργαστήριο προκειμένου να συμμετέχουν.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 80 έχουν αιτηθεί την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό όπου έγκριτη ομάδα δοκιμαστών από όλους τους νομούς της Κρήτης, θα αξιολογήσει και τελικά αναδείξει τα καλύτερα τυποποιημένα ελαιόλαδα στο νησί.

Ενδιαφέρον είναι ότι κάθε φορά οι νικητές αλλάζουν αλλά οι πρώτοι αναδεικνύονται σχεδόν κάθε χρόνο στις κατηγορίες της συμβατικής καλλιέργειας, της βιολογικής και του ΠΟΠ η ΠΓΕ, γεγονός που δείχνει τη σταθερότητα στην ποιότητα αλλά και τη βελτίωση μέσω του ανταγωνισμού.

Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς η χρονιά φέτος δεν χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική ποιοτικά και ποσοτικά και όσοι συμμετέχουν μπορούν μέσω της αγροδιατροφικής σύμπραξης να παρακολουθούν σεμινάρια για τη βελτίωση «του χρυσού της Κρήτης».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2813410234, 2831340705 ή στο info@agrorete.com