​8o Dance Days Chania: “Verso la luce”, “Is he?”, “Grab” & “Goofy” στις 25/7

11.03

Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού  |  16 – 28 Ιουλίου, Χανιά
 
"Verso la luce"
Versiliadanza [Ιταλία]
25  Ιουλίου | 21:30 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
 
Το «Verso la luce» είναι το δεύτερο μέρος ενός μεγαλυτέρου project που ξεκίνησε με το Senza uscita σε συνεργασία με το Versiliadanza και την Susanne Linke , μέρος του MOVING movimento. Ένα project των Fabbrica Europa, Officina Giovani-Cantieri Culturali ex Macelli, Prato, Assessorato alla Cultura e alle Politiche Giovanili del Comune di Prato.
Είναι η ιστορία κάποιου που επιστρέφει στην ζωή και της σωτηρίας, που πραγματοποιείται στην επανεύρεση του εσωτερικού φωτός και της δύναμης της ζωής. Ο Leonardo Diana ,συνοδευόμενος από τρεις μουσικούς (Andrea Fesrraris, Luca Serrapiglio και Andrea Serrapiglio που παίζουν ζωντανή μουσική σύνθεση για την παραγωγή αυτή) ενσαρκώνει το δράμα ενός άδειου απ την ανθρωπιά σώματος με την συνεχή του πάλη να παραμείνει στη «σωστή» θέση. Αυτή είναι η θέση που θα τον βοηθήσει να μπει στην κοινωνία. Η έξοδος απ την αφάνεια της αυτό-καταστροφής βρίσκεται στην σταδιακή επανεύρεση του φωτεινού σώματος ,στην κίνηση και το παιχνίδι καθυστερήσεων μεταξύ του ανθρώπου και του φωτός.
Το παιχνίδι διακόπτεται μόνο όταν το σώμα καταλάβει τον εαυτό του ως πηγή της ενέργειας. Σίγουρο για το μονοπάτι που οδηγεί « προς το φως», το σώμα ανακαλύπτει ότι δεν χρειάζεται πλέον να αλληλεπιδρά με τον χώρο και τον χρόνο επειδή το ίδιο είναι ο χώρος, ο χρόνος και το φως.
 
Χορογραφία & Ερμηνεία: Leonardo Diana
Μουσική: Airchamber3
Ποίηση: Gertrude Stein
Video: Marzia Maestri
Κοστούμια: Lucia Castellana
Φωτισμός: Mario Bacciottini
http://www.leonardodiana.com/
 
trailer: https://vimeo.com/77958681
 
 
"Is he?"
Eduard Adam Orszulik [Τσεχία]
25  Ιουλίου | 22:00 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
 
Είναι ένα δεκάλεπτο σόλο που έχω χορογραφήσει και ερμηνεύω εγώ. Είναι πολύ προσωπικό, μιας και είναι εμπνευσμένο απ' την προσωπική μου εμπειρία με την μοναξιά. Ο χαρακτήρας που ερμηνεύω είναι μια μοναχική ύπαρξη που επιζεί , που χάνει ακόμη και τον εαυτό της. Ένα ακόμη σκοτεινό ξεκίνημα εξελίσσεται στη διάρκεια της παράστασης σε ένα τέλος που μπορεί να ( ή δεν μπορεί) να έρθει ως έκπληξη για το κοινό.
 
Χορογραφία, Ερμηνέια: Eduard Adam Orszulik
Συνεργάτης: Miro Sabo
Μουσική: The Knife – Fracking Fluif Injection
 
"Grab"
MNT Projects [Γερμανία]
25  Ιουλίου | 22:15 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
 
Βρίσκουμε τους εαυτούς μας ως αποτέλεσμα από κάτι. Οι αποφάσεις μας, μας επιτρέπουν να είμαστε αυτοί που είμαστε . Μπορεί να νιώθουμε αρπαγμένοι από το Κάρμα μας ,να επηρεαζόμαστε από μια πραγματικότητα που δεν επιλέξαμε ,ως αποτέλεσμα εσωτερικών αιτιών προηγούμενα ,ίσως ασυνείδητα ,θεμελιωμένες. Ξεχωρίζοντας αυτές τις αίτιες ,ξεκινάμε να κάνουμε μια αλλαγή ,σπάζοντας τις αλυσίδες απ τις συνέπειες τους. Πηγαίνουμε πίσω για να ακολουθήσουμε την ίδια διάταξη με μια διαφορετική αντίληψη για να βρούμε την ελευθερία μιας καινούργιας αρχής . το κομμάτι θέλει να δώσει στο κοινό μια ευαίσθητη άποψη σχετικά με το τι πραγματικά σημαίνει να παραμένεις κολλημένος από κάποιες καταστάσεις ,εκπαιδευτικά και κοινωνικά περιβάλλοντα στη ζωή μας.
 
Χορογραφία, Ερμηνεία: Maria Novella Tattanelli
Μουσική: Fuck Buttoms – 'sweet love for planet earth'
 
Με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 
trailer: https://youtu.be/fXcO8l6s5L0
 
"Goofy"
Roni Chadash [Ισραήλ]
25  Ιουλίου | 22:30 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
 
“Goofy” στα Εβραϊκά σημαίνει το σώμα ΜΟΥ. Θα ήθελα να βάλω ένα ερωτηματικό σε αυτό, και να επιβεβαιώσω αν πραγματικά μπορούμε να κατέχουμε τα σώματα μας . Στην σύγχρονη πραγματικότητα μας, όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο σαν ένα κομμάτι κρέας, αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό για μένα.
Το “Goofy” είναι μια απόπειρα να καταλάβουμε πως ένα σώμα μπορεί να χάσει την αθωότητα του και πως κάτι τόσο άμορφο μπορεί να μετασχηματιστεί στην γνωστή και κοινή ύπαρξη που λέγεται «ΓΥΝΑΙΚΑ».
 
Χορογραφίας & Ερμηνεία: Roni Chadash
Σχεδιασμός φωτισμού: Amir Castro
Υπεύθυνος προβών: Dana Shoval
Σκηνικό: Adam Gorlizki
Μουσική: Arvo Part, Nicolas Jaar, Chopin
 
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα
 
trailer: https://youtu.be/5Q2cQarO63M
 
 
 
 
 
Τιμές εισιτηρίων: 15ευρώ κανονικό, 12ευρώ φοιτητικό- ανεργίας- παιδικό και για τις 4 παραστάσεις
 
http://dancedays.gr/ |  https://www.facebook.com/DanceDaysChania/