92 εκατομμύρια για έργα στους Δήμους και την Περιφέρεια για τις ζημιές

17.34

Ως δίκαιη, χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης, τη χρηματοδότηση που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των Δήμων σε Χανιά και Ρέθυμνο, καθώς και της Περιφέρειας προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες του χειμώνα με αποκορύφωμα αυτήν της 25ης Φεβρουαρίου. Από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υποδομών εγκρίθηκαν συνολικά περίπου 92 εκατομμύρια, ευρώ.

Η ανακοίνωση των 92 εκατομμυρίων ευρώ έγινε από τον Παύλο Πολάκη σε έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησαν από κοινού με τους βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι οι Δήμοι θα πρέπει να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο Υποδομών για να υπάρχει επίβλεψη από μηχανικό σε όλα τα έργα για να μη γίνουν τα λάθη του παρελθόντος στις υποδομές.

Να σημειωθεί ότι στα 92 εκατ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα που έχουν ήδη δοθεί από το Υποδομών 10 εκατ. και από το Εσωτερικών περίπου 4,5 εκατ. καθώς και από το ΥπΑΑΤ 2 εκατομμύρια προς τους κτηνοτρόφους. Η χρηματοδότηση για νέα γέφυρα στον Κερίτη θα προκύψει μετά από συνενόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ότι αφορά στις ζημιές που υπέστη η Ανατολική Κρήτη πριν από τρεις ημέρες, ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι θα πρέπει οι Δήμοι να συντάξουν τα δικά τους τεχνικά δελτία.