92% η συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση

16.20

Ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια των τελευταίων ετών σε παλμό και συμμετοχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σημερινό στα Χανιά αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς για να διαδηλώσουν κατά του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και που βλέπουν τα αποτελέσματα του ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση η οποία θα κατηγοριοποιήσει μέσω της αξιολόγησης σχολεία και μαθητές και όπως τονίζουν θα μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις, που θα ψάχνουν χορηγούς προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Ένα μήνα μετά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την αδιαφορία του Υπουργείου να καλύψει τα κενά, αφού δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις και προτιμά να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλεις με τους συνδικαλιστικούς φορείς να επιδίδουν ψήφισμα στα γραφεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.