Συναγερμός για τραυματισμό τουρίστριας σε πεζοπορία

18.03

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα σε πυροσβεστική και ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο για τον εντοπισμό Δανής τουρίστριας  η οποία τραυματίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία με ακόμη 5  συμπατριώτες της  στο μονοπάτι του Όρους Στρούμπουλα.
Η γυναίκα στην διάρκεια της κατάβασης   έπεσε και χτύπησε στο πόδι γεγονός που έκανε αδύνατη την  μετακίνηση της . Ένα άτομο από την  ομάδα  των περιπατητών κάλεσε με κινητό τηλέφωνο το ΕΚΑΒ και ζήτησε βοήθεια
 Άμεσα το περιστατικό κοινοποιήθηκε στην πυροσβεστική που συντόνισε επιχείρηση της 3ης ΕΜΑΚ ,  για τον εντοπισμό και την παραλαβή της τραυματισμένης γυναίκας .
Στο σημείο έσπευσαν 5 άνδρες της ΕΜΑΚ μαζί με διασώστη  του ΕΚΑΒ οι οποίοι μετά από αρκετή ώρα ανάβαση  έφτασαν στο τόπο που βρισκόταν η τραυματίας.
Αφού της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες οι πυροσβέστες την μετέφεραν με φορείο μέχρι το ασθενοφόρο που περίμενε στο δρόμο περίπου ένα χιλιόμετρο από το τόπο του συμβάντος με το οποίο και έγινε η  διακομιδή της,   στο εφημερεύον νοσοκομείο.