Αφού υπεραμύνθηκε την ψήφιση των μέτρων αναφέρθηκε ξανά σε ΒΟΑΚ και Καστέλι

11.27

Σε μια ακόμη τοποθέτηση Υπουργού ακούσαμε να γίνεται αναφορά στον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου…Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Σταθάκη ο οποίος στη διάρκεια της παρουσίας του στο 3ο Γαλλογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων, είπε για μια ακόμη φορά πράγματα χιλιοειπωμένα.

Ο κ. Σταθάκης στη διάρκεια του χαιρετισμού αλλά και των δηλώσεων του αρχικά υπεραμύνθηκε των μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή χθες το βράδυ. Ενώ διέβλεψε πως το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα δούμε σημάδια βελτίωσης της «ασθμαίνουσας» οικονομίας της Ελλάδας.

Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης στα δύο μεγάλα «αγκάθια» για την Κρήτη, από άποψης υποδομών και ανάπτυξης, τα οποία επηρεάζουν κατά πολύ την καθημερινότητα όλων μας και ταυτόχρονα καθορίζουν και την τοπική οικονομία. Αυτά δεν είναι άλλα από το Βόρειο Οδικό Άξονα και το αεροδρόμιο Καστελίου

Ο κ. Σταθάκης, έκανε λόγο (μιλώντας για το αεροδρόμιο) για θετικές εξελίξεις τις οποίες (και πάλι) αναμένουμε. Υπενθυμίζεται ότι δια στόματος Σπίρτζη η δημοπράτηση θα γίνει στις 27 Ιούνη.

Ο κ. Σταθάκης τέλος στάθηκε και στο θέμα του ΒΟΑΚ λέγοντας πως και αυτό το -κομβικής σημασίας- έργο για την Κρήτη είναι μέσα στα σχέδια της τωρινής κυβέρνησης…

Στις 27 Ιούνη η δημοπράτηση

«Στις 27 Ιουνίου θα γίνει η δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης», είχε τονίσει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Και είχε υπογραμμίσει «ότι ο σχεδιασμός προβλέπει αμέσως μετά τη δημοπράτηση, να υπογραφεί η οριστική σύμβαση, ούτως ώστε να έχει η Κρήτη, αλλά και η Ελλάδα ένα διεθνές αεροδρόμιο, ένα μεγάλο αεροδρόμιο, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του Ηρακλείου και της Κρήτης»

Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ είχε αναφέρει επίσης, ότι έχουν ήδη εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον στη φάση διαβούλευσης των τευχών δημοπράτησης έξι μεγάλοι όμιλοι εταιριών. Ο ίδιος είχε αναφερθεί αναλυτικά στην αλλαγή των όρων του διαγωνισμού που έγιναν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ «για να μην έχουμε πάλι τις ίδιες καθυστερήσεις ή διεκδικήσεις και από τους εργολήπτες, αλλά και από τους παραχωρησιούχους και να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον».

creteplus.gr