Αγωνία τέλος αύριο για τους μαθητές – Μαθαίνουν αύριο τί έγραψαν στις Πανελλήνιες

15.04

Αγωνία τέλος αύριο για δεκάδες χιλιάδες μαθητές οι οποίοι θα δουν πως τα πήγαν τελικά στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το πρωί στα σχολεία τους έχοντας τον προσωπικό τους κωδικό, θα μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους, ενώ όσοι δήλωσαν το κινητό τους θα λάβουν SMS με τις βαθμολογίες ανά μάθημα.

Οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται στα μέσα Ιουλίου.

Τις ημέρες αυτές οι μαθητές επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους δελτίο για το οποίο οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία και ηρεμία ενώ όσοι χρειάζονται βοήθεια θα πρέπει να απευθυνθούν στα σχολεία τους όταν συσταθεί και η ομάδα των καθηγητών που θα μπορέσει να τους βοηθήσει.

Μηχανογραφικό συμπληρώνουν και οι παλιοί απόφοιτοι του 2020 και του 2021 ενώ με τους προσωπικούς τους κωδικούς θα μπορούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας  να βρουν τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, στατιστικά και βάσεις εισαγωγής παλαιότερων ετών.