Ναι τον πειράζαμε αλλά φιλικά, είπαν οι συμμαθητές του 13χρονου. “Χειροπέδες” σε δύο. Δεν ήταν ο μόνος…

08.31
Το περιστατικό το οποίο ήρθε στην επικαιρότητα με το bullying σε βάρος 13χρονου το οποίο καταγγέλθηκε και αποκαλύφθηκε πριν λίγα 24ωρα, δεν είναι το μοναδικό.

Με βάση τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και άλλα παιδιά φαίνεται πως έχουν υποστεί τα βίαια «πειράγματα» από μαθητές στις Αρχάνες. Μετά από την προανάκριση η οποία συνεχίζεται, αλλά και την έρευνα των Αστυνομικών Αρχών, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι και άλλα παιδιά έχουν υποστεί bullying

Μάλιστα ενας από τους συμμαθητές του 13χρονου που ήταν το τελευταίο θύμα bullying φέρεται να δήλωσε ότι και εκείνο είχε πέσει θύμα bullying από μεγαλύτερα άτομα και μάλιστα πέρυσι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποβάλει μήνυση για ξυλοδαρμό σε βάρος ενός μαθητή του λυκείου.

Μήνυση από τη μητέρα

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρις» η μητέρα του 13χρονου έκανε μήνυση εναντίον των δύο συμμαθητών του γιου της. Οι δύο μαθητές συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, αφέθηκαν όμως λίγη ώρα μετά ελεύθεροι με εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων.  Μαζί τους συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων κι εκείνοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.

Τα δύο παιδιά φέρονται να ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν κακή πρόθεση, παραδέχτηκαν ότι πείραζαν το συμμαθητή τους, όμως τα πειράγματα αυτά γίνονταν σε φιλικά πλαίσια και ήταν παιχνίδια ανάμεσα σε ανήλικους. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο κι όχι και των υπολοίπων εφτά (για εννέα ανήλικους έγινε η καταγγελία και η μήνυση στην Αστυνομία), γιατί οι πράξεις τους ήταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σοκαρισμένοι εμφανίστηκαν όμως και οι γονείς τους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά για τα οποία κατηγορούνταν

 

 

 

 

 

 

creteplus