Αιχμές Σκουλάκη – Πρωτοπαπαδάκη εναντίον της Δημοτικής Αρχής Χανίων

17.46

Την πρώτη του συνέντευξη μετά από 7 μήνες σιωπής, έδωσε ο Μανώλης Σκουλάκης απαντώντας στις καταγγελίες του Τάσου Βάμβουκα για την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου που παρέλαβε τον Σεπτέμβριο. Ο πρώην Δήμαρχος Χανίων άφησε σαφής αιχμές εναντίον της Δημοτικής Αρχής ότι όλα όσα ανέφερε ο Τάσος Βάμβουκας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 
Ο αρμόδιος επί των οικονομικών πρώην Αντιδήμαρχος Κώστας Πρωτοπαπαδάκης έκανε λόγο για εμμονή του Τάσου Βάμβουκα σε ότι αφορά στα οικονομικά στοιχεία.
 
Ο πρώην Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι στις 31/08/2014 με τις υπογραφές ορκωτής λογίστριας αλλά και υπαλλήλου του Δήμου παραδόθηκαν στη νέα δημοτική Αρχή 8.412.000 ευρώ.
 
Αυτό που ζητά η παράταξη «Χανιά, Μαζί για το Δήμο μας» είναι:

Παραχώρηση εγγράφων σχετικών με τις «οικονομικές αναφορές που παραδόθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου για την οικονομική θέση του Δήμου έως 31-8-2015» και περιελήφθησαν στο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ της εταιρείας Grant Thornton στις 31-3-2015 προς το Δημοτικό Συμβούλιο

-Συζήτηση άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ποια είναι η αλήθεια για το τι παρέδωσε η απερχόμενη, στην νυν Δημοτική Αρχή σε ότι αφορά τα οικονομικά του δήμου.

-Να παρουσιαστούν τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2015

– Θα γίνει αίτημα για συνάντηση με την αρμόδια επιτροπή του Οικονομικού Επιμελητηρίου τμήμα Δυτικής Κρήτης και το οποία θα αφορά την στελέχωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών του δήμου αλλά και την τοποθέτηση στην θέση της προϊσταμένης του διπλογραφικού προσώπου που δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα.

Τέλος ο Μανώλης Σκουλάκης έκανε λόγο για έλλειψη οράματος από τη Δημοτική αρχή, ενώ οι συνεντεύξεις τύπου θα συνεχιστούν για κάθε τομέα του Δήμου.