Αιδοιοπλαστική λύνει πρακτικά κι αισθητικά προβλήματα

19.11

 

Σημαντικότατη αύξηση στις επεμβάσεις πλαστικής αποκατάστασης των έξω γεννητικών οργάνων σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η τάση για αυτή την αύξηση συμβαδίζει με την τάση που υπάρχει και σε χώρες του εξωτερικού, όπου η ζήτηση για τέτοιες επεμβάσεις έχει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία 10 χρόνια.

Η πιο συνηθισμένη επέμβαση αυτού του είδους είναι η πλαστική μικρών χειλέων του αιδοίου, στην οποία καταφεύγουν γυναίκες νεαρής ηλικίας που επιθυμούν τη μείωση των μικρών χειλέων όταν αυτά είναι υπερτροφικά και προεξέχουν κατά πολύ. Το πρόβλημα δημιουργεί ανασφάλεια στη νεαρή κοπέλα που αισθάνεται άβολα απέναντι σε κάποιο πιθανό σύντροφο ή τις φίλες της. Μπορεί όμως να συνυπάρχει και πρακτικό πρόβλημα, καθώς οι κοπέλες αυτές δεν μπορούν να εμφανιστούν άνετα με μαγιό ή νοιώθουν πόνο όταν φορούν στενά ρούχα ή κάνουν ποδήλατο κλπ.

Επίσης οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες αναζητούν συχνότερα την ανανέωση και τη νεανική εμφάνιση των γεννητικών οργάνων τους, και έτσι καταφεύγουν σε αιδοιοπλαστική προκειμένου να σβήσουν τη φθορά του χρόνου από τα γεννητικά τους όργανα, είτε με μια πιο νεανική εμφάνιση είτε για να επιτύχουν σύσφιξη του κόλπου που πιθανά έχει χαλαρώσει από την ηλικία ή τους φυσιολογικούς τοκετούς. Επιπρόσθετα, οι γυναίκες αυτές μπορούν έτσι να αυξήσουν και πάλι την ευχαρίστηση της ερωτικής επαφής, προσφέροντας μεγαλύτερη ευχαρίστηση στις ίδιες και στο σύντροφο τους.

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν αισθητικά αλλά και πρακτικά προβλήματα με τα γεννητικά τους όργανα. Τα προβλήματα αυτά προκαλούν άγχος, αμηχανία αλλά και έλλειψη αυτοπεποίθησης στη γυναίκα, απέναντι στο σύντροφο της. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει διάφορες επεμβάσεις που μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα και να ξαναδώσουν στη γυναίκα την αυτοπεποίθηση και την ανανέωση που της αξίζει. Έτσι, η γυναίκα μπορεί και πάλι να νοιώσει την ευχαρίστηση της ερωτικής επαφής και να προσφέρει αυτή τη χαρά και στο  σύντροφο της.

Για παράδειγμα:

 o       Η  πλαστική των χειλέων του αιδοίου αποκαθιστά την αισθητική των έξω γεννητικών οργάνων και έτσι η γυναίκα μπορεί με αυτοπεποίθηση να απολαύσει το σεξ.

 o       Η πλαστική του κόλπου ξαναδίνει στο ζευγάρι την αισθητικότητα που υπήρχε στην ερωτική επαφή σε νεότερη ηλικία, αποκαθιστώντας τη χαλάρωση του κόλπου που μειώνει σημαντικά την ερωτική ευχαρίστηση, τόσο της γυναίκας όσο και του συντρόφου της.

 o       Η πλαστική του περινέου μπορεί να ξαναδώσει στην περιοχή την νεανικότητα  στην όψη, αλλά και στην αισθητικότητα, κατά την ερωτική επαφή, που έχει μπορεί να είναι αντιαισθητική μετά από τα ράμματα που έγιναν σε προηγούμενο τοκετό ή λόγω ηλικίας.

 o       Η πλαστική αποκατάσταση του παρθενικού υμένα μπορεί να ανανεώσει την ερωτική ζωή του ζευγαριού ή να απαλλάξει τη γυναίκα από την ανάμνηση λάθος επιλογής ερωτικών συντρόφων στο παρελθόν.

 o       Η αύξηση του σημείου  G μπορεί να ξαναδώσει στην γυναίκα την ερωτική ευχαρίστηση και να αυξήσει τις ευκαιρίες για πιο εντόνους οργασμούς.

o       Η πλαστική των γεννητικών οργάνων, αλλά και των σημείων του σώματος της γυναίκας που επιβαρύνονται μετά από μια εγκυμοσύνη (κοιλιά, γλουτοί, στήθος κλπ) μπορεί να ξαναδώσει στη γυναίκα τη θηλυκότητα και την εμφάνιση που είχε πριν την εγκυμοσύνη και έτσι να διορθώσει τη φθορά του χρόνου και τη χαλάρωση από την κύηση.

  Στη σημερινή εποχή, οι γυναίκες δεν θέλουν να ζουν με την ανασφάλεια, το άγχος και την αμηχανία στην ερωτική ζωή τους. Αντίθετα, πολύ συχνά οι γυναίκες αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που τις απασχολεί, μέσω των τεχνικών που έχουν αναπτυχθεί. Θέλουν να ζουν την ερωτική ζωή, διορθώνοντας:

τα αντιαισθητικά χείλη του αιδοίου,
το αντιαισθητικό ή δυσλειτουργικό μέγεθος της κλειτορίδας,
 ο χαλαρό κόλπο,
τη μειωμένη αισθητικότητα κατά την ερωτική επαφή,
 το δυσχερή οργασμό
την κακή εμφάνιση και χαλάρωση του περινέου
το σημείο G.
 

Η πλειονότητα των γυναικών που αποφάσισαν μια τέτοια επέμβαση, δηλώνουν ότι είναι πολύ ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα της επέμβασης και βιώνουν μια σημαντικότατη βελτίωση της ερωτικής τους ζωής.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Director EURAPAG (European Association of
Paediatric and Adolescent Gynaecology)
Κέντρο Γυναικολογίας “HEALTHY LADY”
Μουσών 1 (Λεωφ. Κηφισίας & Γέφυρα Κατεχάκη)
11524, Αθήνα
Τηλ 210 69 19 219
Site: www.αιδοιοπλαστικη.gr
Email: info@healthylady.gr