Αγγελούδι 18 μηνών έφυγε από τη ζωή!

15.06

Συγκλονισμένη και απαρηγόρητη είναι η οικογένεια ενός 18μηνου αγοριού από το Ηράκλειο, καθώς εχθές το βράδυ, το αγγελούδι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένεια του.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, και σύμφωνα με τη νεκροψία που διενεργήθηκε, το άτυχο αγοράκι, έπαθε το λεγόμενο «Σύνδρομο του Αιφνιδίου Θανάτου».
 
Το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών (Σ.Α.Θ.Β.) είναι ο ξαφνικός και απρόβλεπτος θάνατος ενός μωρού που παραμένει ανεξήγητος ακόμα και μετά από πλήρη έρευνα και νεκροψία. Είναι επίσης γνωστός και ως «θάνατος της κούνιας» επειδή συμβαίνει όσο το μωρό κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τη νύχτα, ενώ αποτελεί την κυρίαρχη αιτία θανάτου των νεογέννητων. Εμφανίζεται συχνότερα κατά τους πρώτους 4 μήνες της ζωής, συνήθως το φθινόπωρο, το χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης.
Κανείς δε γνωρίζει τη βασική αιτία ή αιτίες του Σ.Α.Θ.Β. Οι γιατροί και οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι δεν ευθύνεται μόνο ένας παράγοντας αλλά μάλλον ένας συνδυασμός παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία του μωρού. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι ένα ανατομικό ελάττωμα του εγκεφάλου, μία ανωμαλία του ανοσοποιητικού συστήματος, μία διαταραχή του μεταβολισμού ή μία καρδιακή αρρυθμία.
 
Σοκαρισμένη όμως είναι η η κοινωνία του Ηρακλείου, και από τον ξαφνικό θάνατο μιας 36χρονης μητέρας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την ώρα που θήλαζε το μωρό της!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε αναίσθητη από τον ίδο της το σύζυγο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όμως ήταν ήδη αργά.
 
Η άτυχη γυναίκα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έφυγε από παθολογικά αίτια, όμως θα γίνουν και περαιτέρω αιματολογικές εξετάσεις για να εξακριβωθούν.

Δήμητρα Παπακωνσταντή – neatv.gr