«Αυλαία» για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις – «Ανάσταση» προσδοκούν οι έμποροι

11.00

Άνοιξε σήμερα η αυλαία των ενδιάμεσων εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα της χώρας, με το καταναλωτικό κοινό να εμφανίζεται συγκρατημένο και τον εμπορικό κόσμο να προσδοκά την δική του Ανάσταση.

 

Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 του μήνα, ενώ από σήμερα επανήλθε και το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

 

Πάντως, την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου, τα εμπορικά θα παραμείνουν ανοικτά, με εξαίρεση τα Χανιά, όπου ο εμπορικός σύλλογος αποφάσισε τα καταστήματα να είναι κλειστά.

 

Ειδικότερα, πρεμιέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων σήμερα με το καταναλωτικό κοινό της Κρήτης να εμφανίζεται διστακτικό ως προς τις αγορές του. Έρευνα αγοράς κάνουν οι 9 στους 10 καταναλωτές, οι οποίοι δηλώνουν πως θα προχωρήσουν σε αγορές μόνο εάν βρουν τη μοναδική ευκαιρία στα είδη που αναζητούν.

 

Κατά την εκπτωτική περίοδο -που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου- τα εμπορικά προσφέρουν σε μειωμένες τιμές -που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν ακόμα και στο 50%- καλοκαιρινά είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και είδη σπιτιού και δώρων.

 

Και μπορεί  η εκπτωτική περίοδος να λέγεται ότι αποτελεί μια τονωτική ένεση για τον εμπορικό κόσμο, εντούτοις στην πλειοψηφία τους οι έμποροι εκτιμούν πως μάλλον δεν θα έρθει τώρα η δική τους Ανάσταση.

 

Ωστόσο, με απώλειες κινήθηκε η αγορά την πασχαλινή περίοδο, καθώς η πτώση του τζίρου στα καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης έφθασε και το 10%, ενώ καταγράφηκε πτώση περίπου στο 5% για τα καταστήματα τροφίμων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ελληνικής συνομοσπονδίας εμπορίου και επιχειρηματικότητας.

 

Σε ότι αφορά στην ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα σε όλες σχεδόν τις περιοχές και της Κρήτης θα παραμείνουν ανοιχτά για την διευκόλυνση των καταναλωτών, με εξαίρεση τα Χανιά όπου με απόφαση του εμπορικού συλλόγου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

 

Θυμίζουμε επίσης ότι για τις 8 Μαΐου η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς.