Αιματηρή εισβολή ενόπλου στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα

14.32
Τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, όταν ένοπλος εισέβαλε και άνοιξε πυρ στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, όπως μετέδωσε το CNN
 
Οι δύο από τους τραυματίες διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ταλαχάσι, με τον έναν να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οσο για τον τρίτο τραυματία δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και για το πού νοσηλεύεται.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη αφού πρώτα του ζήτησαν να πετάξει το όπλο και εκείνος αρνήθηκε, ανακοίνωσαν οι Αρχές.
Οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα είτε μέσα ή κοντά στη βιβλιοθήκη Strozier, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης στο Ταλαχάσι και είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο.
Οι Αρχές του πανεπιστημίου σήμαναν συναγερμό με γραπτό μήνυμα, προειδοποιώντας τους φοιτητές για «επικίνδυνο περιστατικό» και τούς κάλεσαν να βρουν καταφύγιο.
Μία φοιτήτρια δήλωσε ότι βρισκόταν στο δεύτερο όροφο της βιβλιοθήκης, περίπου στις 12.30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), όταν άκουσε πυροβολισμού. Λίγα λεπτά αργότερα κόσμος ανέβαινε από τον πρώτο όροφο προτρέποντας τους μαθητές να κρυφτούν.
«Η αστυνομία από την ενδοεπικοινωνία έλεγε ότι στο χώρο βρισκόταν ένας ένοπλος και νομίζω ότι είπε πως έχουν πυροβοληθεί δύο άτομα», πρόσθεσε η φοιτήτρια μέσω sms στο ABC News.
«Μας είπαν να μείνουμε μακριά από πόρτες και παράθυρα. Να μείνουμε εκεί που ήμασταν. Όλοι περιμέναμε και τότε οι αστυνομικοί επέστρεψαν και μας είπαν ότι ο ένοπλος συνελήφθη».

Βίντεο που λήφθηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου -πιθανώς από το εσωτερικό της βιβλιοθήκης- δείχνει φοιτητές να κάθονται και να ακούν τις προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα.

 

«Υπάρχουν πυροβολισμοί στη βιβλιοθήκη. Μείνετε εκεί που είστε. Θα ανέβουμε σε κάθε όροφο για να φροντίσουμε όλους σας», ακούγεται να λέει η φωνή.
Ο ελληνικής καταγωγής αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας της Πανεπιστημιούπολης, Πέρι Κωστιδάκης, δήλωσε στο CNN, ότι η βιβλιοθήκη ήταν περικυκλωμένη.
«Το εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης ήτνα άδειο. Είδα ένα ή δύο άτομα να έρχονται και να κοιτούν το σημείο. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο κτίριο είναι τώρα κλειδωμένοι μέσα. Η αστυνομία έχει κυκλώσει τη βιβλιοθήκη», σημείωσε.
Φοιτητές του Πανεπιστημίου, όπου φοιτούν περισσότερα από 40.000 άτομα, δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς.
Μία φοιτήτρια, ονόματι, Άλεξ Λόρεν, τόνισε ότι οι φοιτητές απομακρύνθηκαν από τη βιβλιοθήκη στον πρώτο όροφο διπλανού κτιρίου, όπου συνέχισαν να ακούν πυροβολισμούς. Τους είπαν να περιμένουν ένα λεωφορείο που θα τους μετέφερε από το χώρο του πανεπιστημίου, ενώ δίπλα ήταν παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.
«Ήταν τρομακτικό… Είμαι συντετριμμένη. Είναι λυπηρό, η καρδιά μου βρίσκεται κοντά στους τραυματίες», δήλωσε η φοιτήτρια.
Πηγές: CNN, ABC News