Αιματηρή ομηρία σε μουσείο στην Τυνησία – Οκτώ νεκροί

14.52
Επτά τουρίστες ανάμεσα στους νεκρούς – Οι δράστες φορούν στρατιωτικές στολές
 
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που εκδηλώθηκε στο κοινοβούλιο της Τυνησίας σήμερα, ενώ πολλοί άλλοι, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, κρατούνται όμηροι μέσα στο γειτονικό Εθνικό Μουσείο Μπάρντο, στην πρωτεύουσα της χώρας, ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.
 
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες νεκροί είναι επτά τουρίστες και ένας Τυνήσιος.
 
Λίγα λεπτά νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον δύο άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ στο μουσείο αυτό, ένα από τα σημαντικότερα της αφρικανικής ηπείρου.
 
"Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπάρντο", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM.
 

Τρεις ένοπλοι άνδρες, ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα, φέρονται να εμπλέκονται στους πυροβολισμούς, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο κοινοβούλιο και έτσι μπήκαν στο μουσείο. 
 

 

Να σημειωθεί πως μέσα στο μουσείο εκείνη την ώρα υπήρχαν δεκάδες τουρίστες, ενώ ήδη έχει διαρρεύσει φωτογραφία που αποδεικνύει ότι κρατούνται όμηροι. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 160 τουρίστες διεσώθησαν, όταν φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα, ενώ ακόμη 30 παραμένουν μέσα στο μουσείο.
 
Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας έχουν περικυκλώσει δύο ενόπλους μέσα στο μουσείο Bardo της πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται μέσα στους χώρους του κοινοβουλίου, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
 
Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στον τόπο της επίθεσης έχουν καταφθάσει αστυνομικές ενισχύσεις και το κοινοβούλιο διέκοψε τις εργασίες του.

protothema.gr