Αιματοκύλισμα ξανά στη Νιγηρία με τη σφραγίδα της Μπόκο Χαράμ

09.29
Κάνο, Νιγηρία
Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε σε αγορά στις ασταθείς βορειοανατολικές περιοχές της Νιγηρίας, η οποία αποδίδεται από τις αρχές στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία εκτιμώντας ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω.

«Μέχρι στιγμής έχουμε 45 νεκρούς και 26 τραυματίες. Όμως ο απολογισμός θα μπορούσε να αυξηθεί, καθώς οι άνδρες μας εξακολουθούν να βρίσκονται στο χωριό αναζητώντας θύματα» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας του Μπόρνο, Λαουάν Τάνκο μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Προηγούμενος απολογισμός από αυτόπτες μάρτυρες έκανε λόγο για περίπου 15 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Το χτύπημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής· ομάδα ενόπλων επιτέθηκε εναντίον της τοπικής κοινότητας Καούρι στην περιοχή Κοντούγκα, η οποία βρίσκεται στην πολιτεία του Μπόρνο (στα βορειοανατολικά), 37 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μαϊντουγκούρι.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες έφθασαν με τετρακίνητα οχήματα, υποδυόμενοι τους εμπόρους που πήγαν για επιχειρηματικές συναλλαγές στην τοπική αγορά. 

«Άγνωστοι προς τους ντόπιους, οι ένοπλοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιες βόμβες σε διάφορα στρατηγικά σημεία της πόλης πριν επιτεθούν εναντίον του πληθυσμού» αφηγήθηκε ένας μάρτυρας, ο Ίσα Ιμπραχίμ.

Οι ένοπλοι έβαλαν φωτιά σε πολλά σπίτια και οχήματα πριν διαφύγουν, προσέθεσε ο ίδιος.

Ο αρχηγός της αστυνομίας κατηγόρησε για την επίθεση την «αίρεση Μπόκο Χαράμ». Δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει την χρήση εκρηκτικών, αλλά ανέφερε ότι ομάδα πυροτεχνουργών έχει σταλεί στο Καούρι για να αναζητήσει και να αφοπλίσει εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν έχουν εκραγεί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό