Αιματοκύλισμα σε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων στη Νιγηρία

13.20
Αμπούτζα, Νιγηρία
Ισχυρή έκρηξη έπληξε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων στα προάστια της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούζα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 35 νεκρούς.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC, η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, όταν αρκετοί Νιγηριανοί ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και ταξί για να πάνε στη δουλειά τους.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι είδε 40 σορούς να μεταφέρονται, ενώ το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς.

Εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters είδε 20 πτώματα στον σταθμό της Νιανγιάν και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άλλα 15 πτώματα είχαν απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, δύο λεωφορεία γεμάτα κόσμο χτυπήθηκαν. Περισσότερα από 30 οχήματα καταστράφηκαν και σημειώθηκαν μικρότερες εκρήξεις, καθώς ντεπόζιτα καυσίμων πήραν φωτιά και εξερράγησαν.

«Περίμενα να μπω στο λεωφορείο όταν άκουσα μία εκκωφαντική έκρηξη και μετά είδα καπνό. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος» είπε η Μίμι Ντάνιελς που εργάζεται στην Αμπούζα.

«Πάνω από δύο λεωφορεία που μετέφεραν εργάτες κόπηκαν στη μέση από την έκρηξη. Είδα πολλούς επιβάτες του λεωφορείου νεκρούς και πολλούς τραυματισμένους» είπε άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Κίνγκλεϊ Ατζιμόμπι.

Από την έκρηξη σχηματίστηκε μία τρύπα 1,2 μέτρων. Ο σταθμός βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι υποψίες πέφτουν στην Μπόκο Χαράμ.

Η ισλαμιστική οργάνωση θεωρείται ότι βρίσκεται και πίσω από την επίθεση σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας την περασμένη εβδομάδα. Στη διάρκεια της επίθεσης αυτής είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 60 άτομα.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση εναντίον σχολής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Newsroom ΔΟΛ