Άγνωστοί έβαλαν φωτιά σε κτίρια που θα στέγαζαν πρόσφυγες στη Βαυαρία

10.27
Νυρεμβέργη
Ξεκάθαρα ξενοφοβική επίθεση σε κτίρια που θα στέγαζαν πρόσφυγες στη γερμανική Βαυαρία: Άγνωστοι πυρπόλησαν τρία κτίρια κατά τη διάρκεια της νύχτας, στα οποία μετά την κατάσβεση της φωτιάς βρέθηκαν ρατσιστικά συνθήματα και σβάστικες. 
 
Από την φωτιά στα άδεια κτίρια δεν υπήρξαν θύματα. Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες.
 
Tη νύχτα προς Παρασκευή, πυρπολήθηκαν τρία κτίρια στο Βόρα, έξω από τη Νυρεμβέργη, που βρίσκονταν σε φάση αναδιαμόρφωσης για να στεγάσουν πρόσφυγες. Επρόκειτο για έναν ξενώνα, έναν αχυρώνα και μία πολυκατοικία. 
 
Κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την φωτιά στον ξενώνα και κάλεσε την Πυροσβεστική, η οποία έθεσε σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο τις συνολικά τρεις φωτιές που είχαν εν τω μεταξύ γίνει αντιληπτές. 
 
Μετά την κατάσβεση, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία, σε ένα από τα κτίρια βρέθηκαν αντιμεταναστευτικά συνθήματα και σβάστικες. 
 
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης ενώ τα κτίρια υπέστησαν ζημιές, το κόστος το οποίο υπολογίζεται σε 700.000. 
 
Στην έρευνα για τους δράστες, εξαιτίας και των συνθημάτων, συμμετέχει και η υπηρεσία Υπεράσπισης του Συντάγματος, η γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας για την καταπολέμηση πολιτικού εξτρεμισμού. 
 
Σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, η κατασκευή κέντρων υποδοχής προσφύγων προκαλεί σποραδικά τοπικές διαμαρτυρίες, στην οποίες πρέπει να τονιστεί ότι αρκετά ηχηρά είναι συνθήματα εναντίον της μετανάστευσης εν γένει. 
 
Οι πρόσφατες τοπικές διαμαρτυρίες των λεγόμενων «θορυβημένων πολιτών», όπως -με τα εισαγωγικά- τους χαρακτηρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, γίνονται ενώ κινήματα με πρόσχημα την αντίθεση στον ακραίο ισλαμισμό έχουν κινητοποιήσει πολυπληθείς συγκεντρώσεις, αλλά και αντιδιαδηλώσεις υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και εναντίον του ισοπεδωτικά αντιμεταναστευτικού τόνου.
 
Newsroom ΔΟΛ