Αγωνία για τον 62χρονο φούρναρη από την Αξό

06.41
Στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς νοσηλεύεται από χτες, ο 62χρονος φούρναρης από την Αξό που υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε ποσοστό 80% στο σώμα του όταν λαμπάδιασε στο κατάστημά του.

Η αεροδιακομιδή του πολυεγκαυματία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα από το Ηράκλειο, σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων, στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς των Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της neakriti.gr ο ηλικιωμένος που βρίσκεται σε καταστολή, νοσηλευόταν μέχρι νωρίς το απόγευμα διασωλωνημένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε ποσοστό 80% στο σώμα του.

Το τραγικό ατύχημα διαδραματίστηκε αργά το μεσημέρι στην Αξό Μυλοποτάμου με τον  63χρονο φούρναρη να βρίσκεται  μέσα στο κατάστημά του. Ξαφνικά και ενώ ήταν αναμμένο ένα πετρογκάζ, ο ίδιος σε πολύ κοντινή απόσταση προσπαθούσε να μεταφέρει βενζίνη από ένα μπιτόνι σε ένα μπουκάλι. Ωστόσο το κακό δεν άργησε να συμβεί, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ξέσπασε φωτιά, ο φούρνος λαμπάδιασε και εκείνος τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η γυναίκα του που αντιλήφθηκε το περιστατικό άρχισε να φωνάζει και καλεί σε βοήθεια. Εντελώς τυχαία το δράμα του ηλικιωμένου που φλεγόταν μέσα στο φούρνο του αντιλήφθηκε διερχόμενος οδηγός που προσπάθησε με έναν πυροσβεστήρα από το αυτοκίνητο του να σώσει τον αρτοποιό που καιγόταν. Τελικά τα κατάφερε και ελάχιστα λεπτά αργότερα μετέφερε με το Ι.Χ του, τον άτυχο αρτοποιό στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, και από εκεί με ασθενοφόρο κατευθείαν στο ΠΑΓΝΗ όπου στην είσοδο του νοσοκομείου ο ίδιος έχασε τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου βλέποντας τη σοβαρότητα της κατάστασης έκριναν επιβεβλημένη τη άμεση μεταφορά του στην Αθήνα και ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς του και έπειτα από ένα δραματικό παρασκήνιο και κατόπιν συνδρομής και  των δικών του ανθρώπων, το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς έκανε δεκτό το αίτημα για  εισαγωγή και νοσηλεία του 62χρονου φούρναρη.

Στρατιωτικό αεροσκάφος C-27 προσγειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου παραλαμβάνοντας τον άτυχο άνδρα, με προορισμό το αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί το νοσοκομείο.

Στο πλευρό του η σύζυγος του και η κόρη του το ένα από τα τέσσερα παιδιά του. Ώρες αγωνίας ζουν πλέον οι δικοί του άνθρωποι με την ελπίδα ο ίδιος να τα καταφέρει και να βγει νικητής από αυτήν την περιπέτεια.

Μεγάλη επιχείρηση αερομεταφοράς με απανωτά περιστατικά  στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επιχείρηση αερομεταφοράς πήραν μέρος από το ΕΚΑΒ τρία ασθενοφόρα, καθώς το C-27 έφερε έναν επίσης σοβαρά ασθενή που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια από τη Ρόδο για νοσηλεία στο ΠΑΓΝΗ, ενώ παρέδωσε  δύο ακόμη περιστατικά με προορισμό την Αθήνα ,από ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο νευρολογικής και παθολογικής φύσεως αντίστοιχα.

creteplus.gr